Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στα πρόθυρα πραξικοπήματος το Κατάρ - Σοβαρή πολιτική κρίση στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας

Δυτικά Μέσα μεταδίδουν ότι υπάρχει σοβαρή πολιτική κρίση στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκκολαπτόμενο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρώην εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί (βασίλεψε από τις 27 Ιουνίου 1995 έως και τις 25 Ιουνίου 2013), είχε κάποια «εμπιστευτικά» τηλεφωνήματα με τον 29χρονο έβδομο γιο του, Αμπντουλάχ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, αναπληρωτή και διάδοχο εμίρη του Κατάρ.

Εμίρης του Κατάρ είναι ο 36χρονος Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, τέταρτος γιος του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, που βασιλεύει στο Κατάρ από τις 25 Ιουνίου 2013.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί ανησυχεί ότι ο πατέρας του συνωμοτεί με τον ετεροθαλή αδελφό και διάδοχό του να τον ανατρέψουν με πραξικόπημα.

Να σημειωθεί ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης δεν έχει σχέσεις με τον γιο εμίρη κι από την ημέρα που του παρέδωσε τον θρόνο ζει στο Λονδίνο.

Ο Ταμίμ έχει βάσιμους λόγους να φοβάται ότι ο πατέρας του ετοιμάζει πραξικόπημα για να τον ρίξει και να τοποθετήσει στη θέση του τον Αμπντουλάχ.

Όλη αυτή η ίντριγκα, που έχει διαρρεύσει και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, λέγεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας.

Η εξουσία στο πάμπλουτο αραβικό κρατίδιο του Κατάρ, των 2.576.181 κατοίκων, είναι μοιρασμένη στα τρία.

Ένα μέρος έχει ο εμίρης Ταμίμ, ένα άλλο το έχουν οι θείοι του και φυσικά ο τρίτος πόλος είναι ο εκθρονισμένος πατέρας του, που είναι μόλις 65 ετών και δεν το έχει «χωνέψει» που αναγκάστηκε να αφήσει τον θρόνο πριν 4 χρόνια.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης προσπαθεί να πείσει τις δυτικές δυνάμεις να πάψουν να υποστηρίζουν τον γιο του Ταμίμ και να αναγνωρίσουν τον άλλο του γιο, τον Αμπντουλάχ, ως εμίρη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν δίστασε να «δώσει» τον Ταμίμ αποκαλύπτοντας έγγραφο σχετικά με την εμπλοκή του στα εσωτερικά άλλων αραβικών χωρών, βοηθώντας την τρομοκρατία και υποστηρίζοντας εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Επίσης αποκάλυψε και μια έκθεση σχετικά με την υγεία του γιου του, σύμφωνα με την οποία υποφέρει από ψυχολογικό στρες και για αυτό έχει ολόκληρη ιατρική ομάδα μέσα στο παλάτι.

Λέγεται ακόμα ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης προσέφερε γενναία ποσά σε κάποιες δυτικές εφημερίδες για να δημοσιεύσουν τις αποκαλύψεις σχετικά με την υποστήριξη του εμίρη Ταμίμ στην τρομοκρατία.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι το Κατάρ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πραξικοπήματος.

Πηγή: tribune.gr

Tags
Back to top button