Βασικό εμπόδιο παραμένει το Εργασιακό στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, καθώς οι απαιτήσεις του ΔΝΤ δρουν ανασταλτικά στο οριστικό κλείσιμο του πακέτου.
Στο «μέτωπο» του αφορολόγητου οι παρεμβάσεις έχουν «κλειδώσει» στο 1% του ΑΕΠ, κι αυτές πρόκειται να «τρέξουν» το 2019. Ο μέσος όρος θα διαμορφωθεί στα 5.900 ευρώ, ωστόσο θα υπάρχουν διακυμάνσεις ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Ειδικότερα θα ξεκινά από τα 5.600 για τον άγαμο και θα αυξάνεται σταδιακά -πάνω από τα 5.900 ευρώ- για τις οικογένειες με παιδιά.
Πρόκειται για τα εξής θέματα: Ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με μέτρα για τη στήριξη των συνταξιούχων (ενδεχομένως ψαλίδισμα της συμμετοχής στα φάρμακα), δράσεις κοινωνικής πολιτικής (π.χ. μέτρα για την παιδική φτώχεια), προγράμματα απασχόλησης και μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους μικροϊδιοκτήτες. Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ έγινε εκτενής συζήτηση, καθώς οι δανειστές ζητούν να υπάρξει μικρότερη ελάφρυνση (με την κυβερνητική πλευρά να επιμένει σε ένα πιο γενναίο πακέτο).
Οι επαφές συνεχίζονται εξ αποστάσεως και μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν τηλεδιασκέψεις του κουαρτέτου με το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος εν όψει του Eurogroup της 20ής Μαρτίου.