Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ στο Μαξίμου: Προληπτικά μέτρα ζητούν ομόφωνα οι θεσμοί από την Ελλάδα

Στη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων από την Αθήνα επιμένουν οι δανειστές, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, όπου σήμερα διεξήχθη το Eurogroup παρουσία του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πίεση προς τον κ. Τσακαλώτο ήταν μεγάλη και μάλιστα όλοι οι θεσμοί είχαν κοινή θέση αναφορικά με την ανάγκη νομοθέτησης προληπτικών μέτρων, απορρίπτοντας τις προτάσεις του έλληνα υπουργού.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε την ανάγκη να κλείσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εκκρεμότητες προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα.

«Ενθαρρύναμε τους Έλληνες να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί το γρηγορότερο δυνατό», τόνισε και έκανε θετική αναφορά στα αποτελέσματα της οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι θα ξεπεραστούν οι στόχοι του 2016 για τα δημοσιονομικά καθώς και ότι η οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν. «Υπάρχει σαφής κατανόηση πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι στόχος όλων», ανέφερε ακόμη.

Προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε: «Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε πολύ εντατικά με την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν νέες καταστάσεις που έχουμε προς συζήτηση. Θα πρέπει να περιμένουμε. Θα πρέπει, και αυτό είναι θέμα της Ελλάδας, να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Έχει καθυστερήσει λίγο η ιστορία, αλλά μόλις τελειώσουν τα θέματα δεν θα υπάρχουν προβλήματα,. Δεν πρέπει όμως να προτρέξουμε».

«Δεν ξέρω τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν έχει κάνει μέχρι τώρα όλα όσα έχει δεσμευθεί. Έχει φτάσει όμως ο χρόνος να το κάνει αυτό. Ο χρόνος γίνεται όλο και πιο πιεστικός, αλλά από την πλευρά των θεσμών δεν υπάρχουν κανενός είδους προβλήματα», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε επίσης ότι το ΔΝΤ θα τηρήσει αυτά τα οποία έχουν αποφασιστεί στο παρελθόν. «Έχουν αποφασιστεί ορισμένα πράγματα και θα πρέπει αυτά να υλοποιηθούν. Η υλοποίηση είναι πολλές φορές και το πρόβλημα. Έχουμε κάποιες συμφωνίες. Η δυσκολία είναι πολλές φορές στην υλοποίησή τους, αλλά νομίζω ότι θα προκύψουν θετικά στοιχεία. Είμαι αισιόδοξος και δεν νομίζω ότι σήμερα θα φτάσουμε σε τίποτα σοκαριστικές αποφάσεις», τόνισε και κατέληξε:

«Δεν έχω την πρόθεση να κάνω την εργασία των θεσμών. Αυτοί κάνουν τις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση. Έχουν συμφωνηθεί πράγματα με την Ελλάδα. Η Ελλάδα τα έχει αποδεχτεί και οι θεσμοί τα έχουν αποδεχτεί. Θα πρέπει αυτά να υλοποιηθούν. Θα πρέπει να τα περιμένουμε».

Tags
Back to top button