Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία (Βίντεο)

Έκρηξη είχαμε σε εργοστάσιο πυρηνικής ενεργείας στην περιοχή  Flamanville στην κάτω Νορμανδία, η οποία σήμανε συναγερμό σε ολόκληρη την χώρα αλλά και τις χώρες που συνορεύουν με την Γαλλία.  

Η έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του  εργοστασίου «Flamanville» στα  βόρεια-δυτικά της Γαλλίας, και προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις αυξημένων ορίων  ραδιενεργών ουσιών , σύμφωνα με την εφημερίδα Ouest France.

Κατά την έκρηξη  τραυματίστηκαν  πέντε άνθρωποι οι οποίοι και δηλητηριάστηκαν .

Στο εργοστάσιο κατέφθασαν  πυροσβέστες, διασώστες και ειδικοί γιατροί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία του ατυχήματος ήταν ένα βραχυκύκλωμα.

Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 10.00 τοπική ώρα (12.00 MSK)  στο κτίριο του τρίτου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά  η φωτιά δεν επηρέασε τους πυρηνικούς  αντιδραστήρες .

Η μονάδα πυρηνικής ενέργειας «Flamanville 3″, είναι ο πρώτος στην κατηγορία  αντιδραστήρας Γαλλία γενιάς «3+» EPR. Η κατασκευή του εργοστασίου άρχισε το Δεκέμβριο του 2007, στη συνέχεια, υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες, λόγω της οποίας το κόστος του έργου έχει αυξηθεί σημαντικά.

Από ότι φαίνεται όμως το περιστατικό με την  Φουκουσίμα δεν έβαλε μυαλό σε κανένα και οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και στην Ευρώπη από κάποιο πυρηνικό ατύχημα .

https://youtu.be/MSHp2keFVy8?t=12

 

 

 

Tags
Back to top button