Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Σόδομα και Γόμορρα – Η ανακάλυψη των Βιβλικών πόλεων…

Οι δύο Βιβλικές πόλεις, που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την οργή του Θεού, τα Σόδομα και τα Γόμορρα, βρέθηκαν στον βυθό της Νεκράς Θάλασσας. Αυτό ήταν το εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα της μικρής αρχαιολογικής αποστολής, που διευθυνόταν από τον Dr. Ralph Baney, από το Κάνσας Σίτυ του Μισούρι.

Ο Dr. Ralph Baney, μαζί με τρεις συμπατριώτες του Αμερικανούς, έφτασαν στην Ιορδανία στις αρχές του 1960, ώστε να διενεργήσουν αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή, όπου ήταν πιθανότερο να ανευρεθούν οι δύο πολυθρύλητες Βιβλικές πόλεις.

Ο Baney δεν καθόρισε μόνο τη θέση τους, αλλά ανακάλυψε και μερικές λεπτομέρειες, που επανέφεραν στη συζήτηση την υπόθεση ενός καταστροφικού φαινομένου, που έπληξε την περιοχή στην απώτατη εποχή, συνεπεία μιας υπερβολικής αύξησης της θερμοκρασίας και είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές χημικές μεταβολές σε κάθε υλικό στοιχείο, που βρισκόταν στη συγκεκριμένη ζώνη.

Μάλιστα, στο βυθό της θάλασσας, κοντά στις δύο πόλεις εντοπίστηκε κι ένα απολιθωμένο δάσος: τα φυτικά αυτά λείψανα μαρτυρούσαν μια χημική ενέργεια, η οποία έδρασε ταχύτερα από τη σήψη των δέντρων λόγω της καταβύθισής τους στο υγρό στοιχείο.

Μα, για να απολιθωθούν τα δέντρα, θα έπρεπε να υποθέσουμε την ύπαρξη μέγιστης περιεκτικότητας του ύδατος σε πυριτικά άλατα κατά τη στιγμή του καταποντισμού. Αλλά για να παραχθεί η επίδραση αυτή, απαιτούνταν υψηλή θερμοκρασία για τη διάλυση των πυριτικών περιεχομένων.

Επομένως, επανήρθε στο προσκήνιο η υπόθεση που είχε διατυπώσει ο Σοβιετικός επιστήμονας Ματέστ Αγκρέστ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο κατακλυσμός των Σοδόμων και των Γομόρρων προκλήθηκε από φαινόμενο ανάλογο με την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας, που είχε πιθανά ριφθεί από εξωγήινα όντα, τα οποία είχαν προσγειωθεί στον πλανήτη μας.

Βέβαια, η απολίθωση και η ενδεχόμενη πυρηνική έκρηξη παρουσίαζαν ένα κοινό γνώρισμα: την αιφνίδια έκλυση τεράστιας θερμότητας.

Όσον αφορά στον Baney, εκείνος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η ανακάλυψη των δύο πόλεων έγινε στη ζώνη του Levant, στην ανατολική πλευρά της Νεκράς Θάλασσας. Για τρεις συνεχόμενους μήνες, ο Baney μαζί με τους συντρόφους του καταδύθηκαν επανειλημμένως στο βυθό.

«Τα Σόδομα και τα Γόμορρα τα είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια, αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν το απολιθωμένο δάσος και οι δυνάμεις που το προκάλεσαν», ανέφερε με παρρησία ο Αμερικανός αρχαιολόγος.

Ακόμη, η μικρή αρχαιολογική ομάδα του ανακάλυψε κάτι εξίσου σημαντικό, περίπου 12 χιλιόμετρα από την περιοχή του Levant. Ανακάλυψαν κτίσματα, που καταποντίστηκαν ταυτοχρόνως με τις Βιβλικές πόλεις. Επρόκειτο για υδραυλικά έργα: τρεις μεγάλες δεξαμενές, που ήταν σκαμμένες μες στους βράχους και η μεγαλύτερη είχε διάμετρο 9 μέτρα. Βρίσκονταν σε απόσταση 90 μέτρων από την όχθη και σε βάθος 20 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Προφανώς, οι εν λόγω δεξαμενές θα χρησίμευαν για την ύδρευση των πόλεων ή και των παρακείμενων περιοχών. Τα έργα αυτά μαρτυρούσαν έναν προηγμένο πολιτισμό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 17/05/1960…

Tags
Back to top button