Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Σνοόυντεν προς Ομπάμα: «Eυχαριστώ για τη μείωση της ποινής της Τσέλσι Μάνινγκ»

Ο Αμερικανός καταμηνυτής ατασθαλιών Έντουαρντ Σνόουντεν ευχαρίστησε σήμερα τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη μείωση της ποινής κάθειρξης από 35 χρόνια σε 7 της επίσης καταμηνύτριας ατασθαλιών Τσέλσι Μάνινγκ.

«Ας ειπωθεί εδώ ειλικρινά, με καλή καρδιά: Ευχαριστούμε Ομπάμα», έγραψε ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν στην σελίδα του στο Twitter.

Ο Σνόουντεν ευχαρίστησε επίσης την Μάνινγκ για όλα όσα έχει κάνει για τον κόσμο, ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο που αγωνίστηκε για να της δείξουν οι αμερικανικές αρχές επιείκεια.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι έκαναν εκστρατεία για επιείκεια για την Μάνινγκ αυτά τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Εσείς το καταφέρατε», σημειώνει ο Σνόουντεν στο Twitter.

Η απόφαση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώθηκε χθες από τον Λευκό Οίκο και βάσει αυτής η Μάνινγκ θα αφεθεί ελεύθερη στις 17 Μαΐου.

«Σε κάποιους μήνες θα είσαι ελεύθερος. Σ'ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για όλον τον κόσμο Τσέλσι», καταλήγει ο Σνόουντεν.

Η Τσέλσι Μάνινγκ συνελήφθη τον Μάιο του 2010 στο Ιράκ, ενώ υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό. Ο, όπως ονομαζόταν τότε, Μπράντλεϊ Μάνινγκ παραδέχθηκε ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες στον ιστότοπο WikiLeaks, όσον αφορά τους θανάτους μεταξύ των αμάχων που έχουν προκληθεί από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, τους κρατούμενους στη φυλακή των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο και περίπου 250.000 διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ. Τον Αύγουστο του 2013, η καταμηνύτρια ατασθαλιών Μάνινγκ καταδικάστηκε σε 35ετή κάθειρξη.

Σήμερα εξάλλου οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι παρατείνουν κατά δύο έτη την άδεια παραμονής του πρώην συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Σνόουντεν, ο οποίος διαμένει από το 2013 στη Ρωσία.

Tags
Back to top button