Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία

Νέες άγριες μάχες μεταξύ των συριακών ισλαμιστικών τουρκόφιλων οργανώσεων και των ένοπλων δυνάμεων της Αλ Κάιντα στη βόρεια Συρία, στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, το πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο κυρίως βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, συγκρούστηκε με τους τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που υποστηρίζονται ανοιχτά και επίσημα από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

«Ένοπλοι από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) επιτέθηκαν στα αρχηγεία της Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ στη νότια Ιντλίμπ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς. Μετά την επίθεση ξέσπασαν άγριες μάχες μεταξύ των ανδρών του FSA και της Αλ Κάιντα», είπε ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Σαμέρ Αλ Σαγιέντ μιλώντας στο ARA News.

Η βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ τελεί σχεδόν εξολοκλήρου υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Η κυβέρνηση διατηρεί υπό τον έλεγχό της μόνο ένα μικρό θύλακα με δύο σιιτικά χωριά.

Η Ιντλίμπ καταλήφθηκε την Άνοιξη του 2015 από την Τζαΐς Αλ Φάτεχ (Στρατό της Κατάκτησης), μια συμμαχία μεταξύ των οργανώσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και της Αλ Κάιντα, με την Αλ Κάιντα να έχει τον ηγετικό ρόλο.

Η Τουρκία υποστήριξε την κατάκτηση της Ιντλίμπ και εξόπλισε την Αλ Κάιντα, που κρυβόταν υπό τον φερετζέ της Τζαΐς Αλ Φάτεχ.

Από τότε μέχρι και την ανακατάληψη ολόκληρης της πόλης του Χαλεπιού από τον συριακό στρατό, στα τέλη του 2016, η συμμαχία μεταξύ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και της Αλ Κάιντα δεν είχε «σπάσει».

Tags
Back to top button