Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σκόπια: Στην τελική ευθεία η συμφωνία των Πρεσπών - Στις 15 Ιανουαρίου η τελική ψηφοφορία

Στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται ότι θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή της πΓΔΜ για τις τελικές τροπολογίες της συνταγματικής αναθεώρησης, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι, παρουσίασε τα χρονοδιαγράμματα, που συμπίπτουν με τους αρχικούς χρόνους που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. 

Οι συνεδριάσεις των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, στις οποίες θα εξετασθούν οι τελικές τροπολογίες του Συντάγματος, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου. 

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στις επιτροπές, θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, κατά πάσα πιθανότητα στις 9 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η συνεδρίαση της Ολομέλειας αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες, ενώ η τελική ψηφοφορία θα πραγματοποιείται στις 15 Ιανουαρίου. Για την έγκριση των τελικών τροπολογιών του Συντάγματος από τη Βουλή απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Πάντως, πολλοί εκφράζουν εκ νέου επιφυλάξεις για το εάν οι οκτώ αντάρτες του VMRO-DPMNE θα ψηφίσουν εκ νέου υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ μόλις τα Σκόπια ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες, το «μπαλάκι» θα περάσει στην Ελληνική Βουλή.

Tags
Back to top button