Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Σκόπελος: 6 εγκλωβισμένοι στο χιόνι διασώθηκαν από Super Puma της Π.Α.

Με τη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας να προσεγγίσει τη Σκόπελο, που πλήττεται και σήμερα, πέμπτη ημέρα από το χιονιά. 

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Χίο και επιχείρησε να φτάσει στο νησί των Σποράδων και το πρωί, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο κακές που το πλήρωμα του θεωρούμενου σαν «παντός καιρού» -όπως ονομάζονται τα ελικόπτερα με αυξημένες δυνατότητες πτήσης και επιβιωσιμότητας- δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του. 

Το Super Puma απογειώθηκε εκ νέου αργά το μεσημέρι από τη Χίο. Έφτασε πάνω από την Σκόπελο περίπου στις 17:00 το απόγευμα και κινήθηκε ανάμεσα στην πόλη της Σκοπέλου και στον Αγνώντα όπου ήταν εγκλωβισμένοι ένας άντρας και μια γυναίκα, επρόκειτο για αδέλφια.

Ωρα 17:06 ολοκλήρωσε τη διάσωση των δύο και αφού τους μετέφερε στο λιμάνι του νησιού, το πλήρωμα του ελικοπτέρου επέστρεψε νότια-νοτιοδυτικά του νησιού για να απεγκλωβίσει μια τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά.

Οι πιλότοι και οι διασώστες του Super Puma ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τη δεύτερη αποστολή τους στις 17:30, απεγκλωβίζοντας συνολικά έξι ανθρώπους στην Σκόπελο που βρίσκονταν μέσα σε τόνους χιονιού.

Tags
Back to top button