Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σκληρή προειδοποίηση Γκάλαντ: "Έίμαστε έτοιμοι για ακριβή και συντριπτική επίθεση κατά του Ιράν"

Ζαχάροβα: Το Ισραήλ «επιχειρεί να πυροδοτήσει ένοπλη σύγκρουση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή - Η Χεζμπολάχ αντέχει»

 Το Ισραήλ βρίσκεται, όπως φαίνεται στην «τελική ευθεία» για την επίθεση ενάντια στην Τεχεράνη και όλα τα κομμάτια φαίνεται πως έχουν μπει στη θέση τους. 

Το Τελ Αβίβ φαίνεται πως έχει καταλήξει στο σχέδιο της επίθεσης, μία επίθεση που από τη μία πρέπει να είναι «συμβατή» με τα όρια της Ουάσινγκτον και από την άλλη θα έχει το βεληνεκές και την ένταση που θα τιμωρήσει παραδειγματικά το Ιράν για τους 200 βαλλιστικούς πυραύλους που έστειλε στη χώρα την περασμένη Τρίτη. 

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ μιλώντας σε ισραηλινό μέσο πριν από λίγο έδωσε το «πλαίσιο» στο οποίο θα κινηθεί η επικείμενη ισραηλινή επίθεση. Αναλυτικά μιλώντας στο κανάλι 12 ο Γκαλάντ σημείωσε: «Η ιρανική επίθεση ήταν θανατηφόρα αλλά χωρίς ακρίβεια, η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και εκπληκτική. Δεν θα καταλάβουν τι έγινε και πώς». 

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας έρχεται μερικές ώρες μετά την πενηντάλεπτη συνομιλία ανάμεσα σε Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Τζο Μπάιντεν την οποία είναι δεδομένο πως μονοπώλησε ο ισραηλινός σχεδιασμός για την απάντηση στο Ιράν.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες τα μαχητικά του Ισραήλ πλήττουν στόχους στη Συρία, τόσο στα κεντρικά όσο και στα ανατολικά της χώρας, χτυπώντας ιρανικές βάσεις στην περιοχή σε μία κίνηση να «αποδυναμώσουν» συνολικά την Τεχεράνη στην ευρύτερη περιοχή.

Το τηλεφώνημα Μπάιντεν - Νετανιάχου

Πενήντα λεπτά διήρκεσε του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν τις προηγούμενες ώρες, ο Λευκός Οίκος δεν επιθυμεί ισραηλινό πλήγμα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. 

Την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διέταξε τον υπουργό του να αναβάλει την επίσκεψη.

Ο Νετανιάχου ήθελε πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει τα αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Η αντιπρόεδρος και υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συμμετέχει στην επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στο Reuters. 

Tags
Back to top button