Πρόσφατα γράψαμε περί του και για το πως της χώρας
Σε αυτήν την οικουμενιστική εκδήλωση για πρώτη φορά συμμετείχε και εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας, δηλαδή του Φαναρίου
Όπως αναφέρει το ιστολόγιο evangelisch.de το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετείχε στο Οικουμενικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις 15 Μαΐου 2021, με τη συμμετοχή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και εκπροσώπων του Προτεσταντισμού.
Στην λεγόμενη “Ημέρα των Εκκλησιών” (Kirchentag) στη Φρανκφούρτη έδωσαν το “παρών” ο επικεφαλής των Ευαγγελιστών στο Hesse-Nassau, Volker Jung, ο ΈλληνΟρθόδοξος πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μύρων (Οικουμενικό Πατριαρχείο/Ι.Μητρόπολη Γερμανίας) και ο επίσκοπος του Λίμπουργκ και πρόεδρος της Διάσκεψης των Καθολικών Γερμανικών Επισκόπων, Γκεοργκ Μπατίζ.
Εκπρόσωπος του Φαναρίου έλαβε μέρος σε αυτήν την εκδήλωση για πρώτη φορά. Υπενθυμίζεται πως το Βατικανό είχε αντιδράσει στο κοινό ποτήριο που προσφέρθηκε στην εν λόγω οικουμενική συγκέντρωση με έντονη αντίρρηση της Συνέλευσης για το Δόγμα της Πίστης, η οποία θεωρεί πως“αμοιβαία συμμετοχή στο Δείπνο του Κυρίου, καθώς και στην Ευχαριστία για Καθολικούς και μη Καθολικούς είναι αδύνατη”.
Το 3ο Συνέδριο της "Οικουμενικής Εκκλησίας" στη Φρανκφούρτη στο Μάιν έληξε την περασμένη Κυριακή με εκκλήσεις για συμφιλίωση μετά την κρίση του κορονοϊού και για συνοχή στην κοινωνία και τις εκκλησίες. Πριν από την τελετή κλεισίματος, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Γουόλτερ Σταινμάϊερ μίλησε επίσης για τα τελευταία περιστατικά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης στη Γερμανία σε ένα χαιρετισμό. "Τίποτα δεν δικαιολογεί την απειλή για τους Εβραίους στη Γερμανία ή τις επιθέσεις σε συναγωγές στις πόλεις μας", είπε, προσθέτοντας: "Ας αντιμετωπίσουμε μαζί αυτό το μίσος!"
Από την οπτική του ομοσπονδιακού προέδρου, οι πληγές πρέπει να επουλωθούν μετά τη λήξη της πανδημίας. "Η διαδικασία κοινωνικής συμφιλίωσης θα διαρκέσει περισσότερο από τους 15 μήνες που βρίσκονται πίσω μας", είπε. Οι φιλίες είναι ραγισμενες, οι οικογένειες χωρίζονται, «οι βαθιές ρωγμές σχίζουν την κοινωνία μας». Η επούλωση των πληγών σημαίνει επαναπροσέγγιση, "όπου έχουμε γίνει ξένοι", δήλωσε ο Steinmeier.