Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σκάνδαλο-μαμούθ στις ΗΠΑ! 26 αεροπλανοφόρα και υποβρύχια του αμερικανικού ΠΝ είναι ελαττωματικά

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μία ειδική έρευνα εξαιτίας υποψιών ότι 26 νέα πλοία του στόλου του εμφανίζουν ατέλειες σε διάφορα σημεία του κύτους τους. Πιστεύεται πως τα εν λόγω προβλήματα πηγάζουν από την λάθος συγκόλληση των σκαφών στο ναυπηγείο Newport News Naval Shipyard.

Ελαττωματικά 26 Νέα Πλοία των ΗΠΑ;

Πιο συγκεκριμένα, σε αναφορά που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα που διανύουμε ο γραμματέας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δήλωσε πως αυτές οι ατέλειες συναντώνται σε συνολικά 26 πλοία του αμερικανικού στόλου, συμπεριλαμβανομένων πλοίων που βρίσκονται σε ενεργή λειτουργία αλλά και σκαφών που ακόμη κατασκευάζονται.

Αν και δήλωσε πως τα ελαττώματα δεν αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, η υπηρεσία μελετά εάν μπορεί να κινηθεί νομικά κατά του ναυπηγείου υποστηριζόμενη παραβάσεις στο συμβόλαιο κατασκευής αυτών των πλοίων. Την επίσημη έρευνα ανέλαβε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε αγωγές τους επόμενους μήνες.

Έκπληκτοι αξιωματικοί και αξιωματούχοι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ παρατήρησαν πως οι συγκολλήσεις τμημάτων των πλοίων τους έγιναν με λανθασμένο τρόπο και κατ' επέκταση το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Η πρώτη παρατήρηση λέγεται πως έγινε στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Γρήγορα το αμερικανικό ναυτικό έσπευσε να παρακολουθήσει την κατασκευή νέων πλοίων του για να διαπιστώσει εάν συγκολλούνται με τον ίδιο τρόπο.

Τα κακά νέα για τους Αμερικανούς είναι το γεγονός πως οι «πρόχειρες» συγκολλήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σημαντικότατα πολεμικά τους πλοία, όπως το αεροπλανοφόρο USS George Washington, το πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο USS Hyman G. Rickover, το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων USS New Jersey κλπ.

Αυτήν την στιγμή το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως μελετά τις συγκολλήσεις τμημάτων σε ακόμη 23 πολεμικά πλοία του για να διαπιστώσει εάν και αυτά επιδεικνύουν τις ίδιες ατέλειες στα κύτη τους.

Εμείς να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως το εν λόγω ναυπηγείο αναλαμβάνει την ναυπήγηση μόνο αμερικανικών αεροπλανοφόρων και υποβρυχίων, δηλαδή κάποιων από των σημαντικότερων τύπων πολεμικών πλοίων.

 

Tags
Back to top button