Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συντριβή μαχητικού τύπου EA-18G Growler στις ΗΠΑ: Nεκροί δυο χειριστές

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανακήρυξε επίσημα χθες Κυριακή νεκρούς δυο χειριστές που αγνοούνταν μετά τη συντριβή αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου κατά τη διάρκεια συνηθισμένης εκπαιδευτικής πτήσης στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, σε ορεινή περιοχή στην πολιτεία Ουάσιγκτον.

«Με βαριά καρδιά, μοιραζόμαστε (σ.σ. την είδηση) της απώλειας των δυο αγαπημένων μας» πιλότων, ανέφερε αξιωματικός του αμερικανικού ΠΝ, ο Τίμοθι Γουορμπέρτον. Η «προτεραιότητα» πλέον είναι να προσφερθεί φροντίδα και υποστήριξη «στις οικογένειες των πεσόντων αεροπόρων», πρόσθεσε.

Το αεροσκάφος, τύπου EA-18G Growler, συνετρίβη την περασμένη Τρίτη ανατολικά του όρους Ρενίερ, είχε ανακοινώσει το ΠΝ.

Ισπανία: Συνετρίβη F-18 της Πολεμικής Αεροπορίας - Νεκρός ο πιλότος

Ομάδες έρευνας και διάσωσης διεξήγαγαν επιχείρηση για τον εντοπισμό του σημείου της συντριβής και του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου ελικοπτέρου της αεροπορίας ναυτικού.

Την περασμένη ΄Τετάρτη, αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου σε υψόμετρο κάπου 1.800 μέτρων, σε απομονωμένη, απόκρημνη και κατάφυτη περιοχή.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, το ΠΝ εξέφρασε «ευγνωμοσύνη» σε όσους συμμετέχουν στις «συνεχιζόμενες» προσπάθειες να ανακτηθούν τα πτώματα των δυο χειριστών.

Για τα αίτια της συντριβής διενεργείται έρευνα.

Τα πρώτα αεροσκάφη του τύπου παραλήφηκαν το 2008 και τέθηκαν σε υπηρεσία το 2009.

Tags
Back to top button