Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με πρέσβη Σλοβακίας για συνεργασία σε παιδεία και τουρισμό

Η συνεργασία της Σλοβακίας με την Κρήτη θα ισχυροποιηθεί το επόμενο διάστημα στα πεδία των επιστημών, της παιδείας, του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχε η νέα πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέτα Χρίκοβα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια, παρουσία του επίτιμου προξένου της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρου Πατεράκη, ανέδειξε τη διάθεση που υπάρχει για τη συνεργασία μεταξύ Κρήτης και Σλοβακίας, αλλά και την πληθώρα προοπτικών που υπάρχουν για συνεργασίες σε πολιτισμικό επίπεδο. Η πρέσβης της Σλοβακίας ανέφερε μάλιστα πως η Κρήτη και η Ελλάδα ευρύτερα, έχουν ισχυρό «όνομα» στην Ευρώπη στους παραπάνω τομείς.  

Η πρέσβης της Σλοβακίας συναντήθηκε επίσης με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, στην οποία μετέφερε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της να μάθει για τις αλλαγές, που θα προωθήσει στην αυτοδιοίκηση το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη».

Η κα Χρίκοβα εξέφρασε και την επιθυμία της χώρας της για συνεργασία με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού, πανεπιστήμιο και πολυτεχνείο τα οποία, όπως επεσήμανε, χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης στη Σλοβακία.

 Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, παρουσίασε συνοπτικά τον θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, αλλά και τους πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, πρωτογενή και τουρισμό, τονίζοντας στην πρέσβη τις εντατικές προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης για να τους στηρίξει περαιτέρω με την ίδρυση των εταιριών Τουριστικής Προβολής και Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την προώθηση του προτύπου της Κρητικής Διατροφής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button