Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-ΥΠΕΞ Κίνας: Διαπιστώθηκε το περιθώριο ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων

Χθες Τετάρτη, έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και του Κινέζου ομολόγου του Wang Yi, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα και η Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται καθημερινά τα επόμενα δύο χρόνια στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η Κίνα είναι μόνιμο μέλος και η Ελλάδα εκλεγμένο μέλος για τη διετία 2025-26.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας και της ειρηνικής επίλυσης διαφορών στη βάση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Διαπίστωσαν ακόμη το εξαιρετικό επίπεδο διμερούς συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και υπογράμμισαν τους μακραίωνους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, οι οποίοι συνδέουν δύο λαούς που είναι συνεχιστές μεγάλων αρχαίων πολιτισμών, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Γεραπετρίτης: Επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να εργαστούν για την εμβάθυνση της ελληνοκινεζικής οικονομικής συνεργασίας


Στις συνομιλίες εξετάστηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας και διαπιστώθηκε το σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων. Οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Yi επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να εργαστούν για την εμβάθυνση της ελληνοκινεζικής οικονομικής συνεργασίας, αξιοποιώντας δυνατότητες συνεργειών σε τομείς όπως η ναυτιλία, η πράσινη μετάβαση και ο τουρισμός, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας, η οποία προσφέρει αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες. Ιδιαίτερα υπογράμμισε την ποιότητα των ελληνικών αγαθών και προϊόντων που η Ελλάδα επιθυμεί να εξάγει στις κινεζικές αγορές. Τόνισε, στη συνέχεια, τη σημασία των επαφών μεταξύ των λαών, αναφέροντας ότι οι Κινέζοι τουρίστες είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Αμφότεροι οι υπουργοί Εξωτερικών αντάλλαξαν, τέλος, προσκλήσεις για πραγματοποίηση επισκέψεων στο Πεκίνο και στην Αθήνα αντίστοιχα.

Tags
Back to top button