Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συγκλονίζει η μαρτυρία Έλληνα που έφυγε εγκαίρως από τον Λίβανο - «400 άνθρωποι έμειναν τυφλοί από βομβητές»

Κάποτε η Βηρυτός ήταν το Παρίσι της Μέσης Ανατολής, ωστόσο τώρα αυτό που επικρατεί είναι εικόνες χάους, σκόνη, όλεθρος και αγωνία για την επόμενη ημέρα. Έλληνας που έφυγε εγκαίρως από την κόλαση του Λιβάνου, περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό Star το 24ωρο του τρόμου για τους κατοίκους της χώρας.

«Πήγα στον Λίβανο το 2022 αλλά φέτος, από το καλοκαίρι και μετά φαινόταν πως υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα», είπε ο Ξενοφών Παγουλάτος.

Αναρωτήθηκε «πώς γίνεται να πηγαίνεις στη δουλειά σου και μετά να αλλάξει η ζωή σου; Να γυρίσεις δηλαδή χωριά να έχεις ένα κομμάτι του σώματός σου». Συμπλήρωσε πως «είμαι σε καθημερινή επαφή με τους φίλους μου και οι ιστορίες που ακούω είναι πραγματικά τρομακτικές.

Αναφέρθηκε στην επίθεση με τους βομβητές και είπε πως 400 άτομα έμειναν τυφλά. Τόνισε πως «φοβούνται τη χερσαία επίθεση, διότι η επιθετικότητα του Ισραήλ είναι δυσανάλογη».

Μάλιστα, στον τηλεοπτικό αέρα του Star, ο Ξενοφών Παγουλάτος επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με κάποιον από τους φίλους του που παραμένουν στον Λίβανο και τον ρώτησε «πώς είναι η κατάσταση στη χώρα;»

«Βομβαρδίζουν συνεχώς δίπλα στη Βηρυτό, στο Ντάσκε. Δεν είναι ασφαλές να είσαι εδώ» είπε ο φίλος του Ξενοφώντα. Μάλιστα, μοιράστηκε τη χειρότερη ανάμνησή του λέγοντας πως «όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στον Λίβανο, πριν από λίγες ημέρες. Στους γείτονές μας στη Γάζα, κάθε μέρα παιδάκια βομβαρδίζονται. Ο κόσμος όλος παρακολουθεί, όλος ο πλανήτης δεν κάνει τίποτα».

Tags
Back to top button