Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Συγκλονισμένη η μουσουλμανική κοινότητα του Κεμπέκ από την επίθεση στο τέμενος

Καναδοί που είχαν διπλή υπηκοότητα ήταν και οι έξι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την χθεσινή επίθεση ενός νεαρού εθνικιστή φοιτητή στους πιστούς που προσεύχονταν σε τέμενος του Κεμπέκ, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης Μοχαμέντ Λαμπιντί.

Τα θύματα είναι ένας Μαροκινός, δύο Αλγερινοί, ένας Τυνήσιος και δύο πολίτες της Γουινέας.

"Είναι όλοι Καναδοί πολίτες, όλοι κάτοικοι του Κεμπέκ, Καναδοί", υπογράμμισε ο Λαμπιντί στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τις αρχές της πόλης.

Πρόκειται για τους Μαμαντού Τανού Μπαρί, 42 ετών, Αμπντελκρίμ Χασάν, 41, Χαλέντ Μπελκασεμί, 60, Αμπουμπακέρ Θαμπτί, 40, Αζεντίν Σουφιάν, 50 και Ιμπραχιμά Μπαρί, 39 ετών, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το γραφείο του ιατροδικαστή του Κεμπέκ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας.

Στο Αλγέρι το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο Αλγερινών στην επίθεση αυτή με ανακοίνωσή του στη δημόσια τηλεόραση, όπως και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γουινέας επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο υπηκόων της Γουινέας στην επίθεση. Την ίδια ώρα, ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Laval Ντενίς Μπριέρ, στο οποίο φοιτούσε ο δράστης, εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Χαλέντ Μπελκασεμί, καθηγητή του τμήματος Επιστημών της Γεωργίας και της Διατροφής (FSAA) στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Φρίκη και απορία ήταν τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν σήμερα, επομένη της τραγωδίας, στην πόλη του Κεμπέκ, η μουσουλμανική κοινότητα της οποίας έχει καταρρεύσει.

"Είναι τρομερό για την κοινότητα, είναι τρομερό για το Κεμπέκ, είναι τρομερό για την ίδια τη ζωή", δήλωσε ο Μοχαμέντ Αλί Σαϊντάν, ένας από τους παρευρισκόμενους σε συγκέντρωση εκλεγμένων και εκπροσώπων μουσουλμανικών ενώσεων που έγινε στη μνήμη των θυμάτων στο δημαρχείο της πόλης.

Παρά τους -15 βαθμούς Κελσίου, κατά χιλιάδες οι κάτοικοι του Κεμπέκ παρευρέθηκαν εξάλλου χθες το βράδυ σε αγρυπνία που είχε διοργανωθεί στη μνήμη των θυμάτων δίπλα στο τέμενος στο οποίο έγινε η επίθεση. Οι μουσουλμάνοι του Καναδά "εδώ βρίσκονται στο σπίτι τους", δήλωσε καταχειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Tags
Back to top button