Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρές μάχες στη Συρία: Πάνω από 30 νεκροί σε αντεπίθεση του ISIS

Το ISIS, που ελέγχει το 60% της πόλης, εξαπέλυσε χθες το πρωί μια επίθεση με στόχο να καταλάβει τους τομείς της που βρίσκονται στα χέρια του καθεστώτος κι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στρατηγικής σημασίας σε μικρή απόσταση, ανέφερε η ίδια ΜΚΟ.

«Πρόκειται για την πιο σημαντική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει το ISIS εδώ κι έναν χρόνο, σημείωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA και μια πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν την έφοδο των τζιχαντιστών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι τζιχαντιστές έστειλαν βομβιστές-καμικάζι εναντίον των στρατευμάτων του καθεστώτος, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν. Σε αντίποινα, «η αεροπορία του καθεστώτος και αυτή των συμμάχων του (σ.σ. της Ρωσίας) εξαπέλυσαν επιδρομές σε θέσεις τζιχαντιστών στην πόλη».

Η τζιχαντιστική οργάνωση ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ και κατέλαβε το 2014 μεγάλα τμήμα της ομώνυμης πρωτεύουσάς της. Εδώ και δύο χρόνια πολιορκεί τις συνοικίες της που ελέγχει το καθεστώς, στο δυτικό τμήμα της πόλης, όπου ζουν ακόμη 100.000 άνθρωποι σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πολλές οργανώσεις των ανταρτών είναι σύμμαχες του Μετώπου Κατάκτησης της Συρίας, που επίσης δεν έχει συμπεριληφθεί στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, γεγονός που περιπλέκει την εφαρμογή της.

Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μάχες έγιναν επίσης στην περιοχή Ουάντι Μπαράντα, όπου μετέβησαν την Παρασκευή τεχνικοί της κυβέρνησης, έπειτα από συμφωνία της κυβέρνησης και των ανταρτών, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές τις οποίες έχουν υποστεί οι υποδομές υδροδότησης της Δαμασκού.

Οι 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι που στηρίζουν την κυβέρνηση αντιμετωπίζουν εξαιτίας των ζημιών έλλειψη νερού επί τρεις εβδομάδες και πλέον.

Tags
Back to top button