Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Σεισμολόγοι: «Καταγράφεται "ντόμινο" δονήσεων από τον περασμένο Αύγουστο στην Κεντρική Ιταλία»

«Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην κεντρική Ιταλία, τη στιγμή που έχουμε να χειριστούμε την έκτακτη κατάσταση με τις χιονοπτώσεις που εδώ και 48 ώρες έχουν αφήσει χωρίς ηλεκτροδότηση περίπου το ένα τέταρτο της πόλης. Είναι μία κατάσταση πολύ πολύπλοκη, έχουμε τμήματα με ένα μέτρο χιονιού», δήλωσε ο δήμαρχος του Άσκολι Πιτσένο, Γκουίντο Καστέλι.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, αλλά ήδη το περασμένο βράδυ σημειώθηκαν ζημιές από το χιόνι και φοβόμαστε πως μπορεί να καταρρεύσουν κάποια κτίρια. Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και ικανότητα χειρισμού», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οι σεισμολόγοι κάνουν λόγο για ενδεχόμενο «ντόμινο» δονήσεων που καταγράφεται από τον περασμένο Αύγουστο στην Κεντρική Ιταλία έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό του Αματρίτσε.

Ο Αντρέα Μπίλι από το Ινστιτούτο Γεωλογίας (Igag-Cnr) εξήγησε πως είναι ακόμα νωρίς να πει κανείς με βεβαιότητα ότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα που συγκλόνισε τη χώρα στις 24 Αυγούστου, αλλά πρόσθεσε πως «σίγουρα θα υπάρξουν νέες δονήσεις τις ερχόμενες ώρες η ένταση των οποίων δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Γεωλόγων, Φραντσέσκο Πεντούτο,  τόνισε ότι « δεν υπάρχουν ενδείξεις για να πούμε ότι (οι δονήσεις) θα σταματήσουν».  Μάλιστα, ο ειδικός υπενθύμισε όσα συνέβησαν κατά το φονικό σεισμό της Άκουιλα το 2009, όπου «σε εκείνη την περίπτωση η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε με μία ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ». 

Ο Πεντούτο πρόσθεσε πως το ρήγμα δεν σταμάτησε ποτέ τη δραστηριότητά του, ενώ οι ειδικοί του Ingv εξήγησαν πως «πρόκειται για το ίδιο σύστημα που ενεργοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου, αλλά ο σημερινός σεισμός προέρχεται από διαφορετικό τμήμα».

Το καμπαναριό που «εξαφανίστηκε» μετά τις δονήσεις

Tags
Back to top button