Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ν.Τραμπ- Ρ.Τ.Ερντογάν- Τί θα του ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος (βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, η συνάντηση θα κρατήσει μόνο 25 λεπτά αφού στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί ένα δεκάλεπτο για δηλώσεις. Όμως, αμέσως μετά, θα ακολουθήσει γεύμα μίας ώρας, στο οποίο θα παρακαθίσουν και μέλη των δύο αντιπροσωπειών.

Αναφορικά με την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να εξοπλίσει τους Κούρδους μαχητές της Συρίας το θέμα των Κούρδων, επικρατεί «πολεμική ατμόσφαιρα», καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν απαιτεί ακύρωση της απόφασης του Τραμπ για την ενίσχυση των μαχητών του YPG, που θα αναλάβουν την στρατιωτική επιχείρηση κατάληψης της Ράκκας. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι μόνο με τη συμμαχία τους με τους Κούρδους και τους αραβόφωνους θα καταστει δυνατή η ήττα του Ισλαμικού Κράτους. Αντίθετα, οι Τούρκοι τους χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες» και καθοδηγητές των ανταρτών του PKK και υποστηρίζουν ότι στοχεύουν στο διαμελισμό της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο πρόεδρος της Τουρκίας θα ζητήσει από τον Τραμπ να «κάνει τα στραβά μάτια» στις νέες επιθέσεις που θα εξαπολύσει εναντίον του PKK μέσα στο Ιράκ. Ο Ερντογάν θα ισχυριστεί επίσης ότι πίσω από τους Κούρδους της Συρίας και της Τουρκίας βρίσκεται το Ιράν, το οποίο υποτίθεται ότι τους χρηματοδοτεί.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έφτασε στην Ουάσιγκτον αποφασισμένος να κερδίσει την έκδοση του Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Πριν από την έκδοση, κατέθεσε αίτημα στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τη σύλληψή του, μία ενέργεια που δεν αναμένεται από την αμερικανική πλευρά.

Για τη σύλληψη και έκδοση του κ. Γκιουλέν, παλεύουν αμερικανικά δικηγορικά γραφεία και εταιρείες λόμπι, που πληρώνει με εκατομμύρια δολάρια η Τουρκία. Ανάμεσα σ’ αυτούς που εργάζονται υπογείως για την έκδοση του Ιμάμη -αν και η βασική του δουλειά είναι δυο δικαστικές υποθέσεις στη Νέα Υόρκη- είναι και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, που προσπάθησε να εμπλέξει και τον πρόεδρο Τραμπ.

Tags
Back to top button