Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ρώσοι κοσμοναύτες «βόλταραν» στο διάστημα για να ενεργοποιήσουν έναν νέο ρομποτικό βραχίονα

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι μηχανικοί Όλεγκ Αρτέμιεφ και Ντένις Ματβέεφτης διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, πραγματοποίησαν τον πρώτο από τους δύο διαστημικούς «περιπάτους» τους για να ενεργοποιήσουν τον νέο μήκους 11,3 μέτρων ευρωπαϊκό ρομποτικό βραχίονα που θα εξυπηρετεί τονΔιεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο «περίπατος» διήρκεσε σχεδόν επτά ώρες και στέφτηκε με επιτυχία. Θα ακολουθήσει ένας δεύτερος «περίπατος» στις 28 Απριλίου για να αφαιρεθεί το προστατευτικό κάλυμμα του νέου βραχίονα και να ελεγχθεί η κινητικότητα του.

Ο βραχίονας (European Robotic Arm-ERA), που μπορεί να μεταφέρει βάρος έως περίπου 7.800 κιλά, είχε ταξιδέψει στον ISS από τον Ιούλιο του 2021, αλλά έως τώρα δεν είχε ενεργοποιηθεί. Θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βαριών αντικειμένων και θα βοηθήσει τους αστροναύτες στις μελλοντικές εργασίες τους έξω από τον ISS. Ο χειρισμός του βραχίονα μπορεί να γίνει τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό του ISS.

Δύο Ρώσοι και ένας Αμερικανός κοσμοναύτης επιστρέφουν μαζί από το Διάστημα (Βίντεο)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έκανε γνωστό ότι ο νέος ρομποτικός βραχίονας θα λειτουργήσει έξω από το ρωσικό τμήμα του ISS, το οποίο έως τώρα δεν εξυπηρετείτο καλά από τους δύο υπάρχοντες βραχίονες, έναν καναδικής και έναν ιαπωνικής κατασκευής (Canadarm2 και JEMRMS αντίστοιχα), καθώς οι τελευταίοι δεν μπορούν να επεκταθούν τόσο πολύ, ώστε να καλύψουν όλες τις εξωτερικές περιοχές του ρωσικού τμήματος του ISS.

Ο νέος διαστημικός «περίπατος» ήταν ο τέταρτος για τον Αρτέμιεφ και ο πρώτος για τον Ματβέεφ. Ήταν επίσης ο τέταρτος «περίπατος» εκτός του ISS το 2022.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) διαβεβαίωσε ότι, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η συνύπαρξη με τους Ρώσους κοσμοναύτες είναι ομαλή, το κλίμα στον ISS πολύ φιλικό και η συνεργασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.

Tags
Back to top button