Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσικοί «αόρατοι» πύραυλοι Kh-22 διέλυσαν ουκρανικό οχυρό στο Φιδονήσι του Εύξεινου Πόντου-Οι Ρώσοι 8 χλμ έξω από το Κουπιάνσκ

Σχεδόν 24 ώρες νωρίτερα, βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tu-22M3 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έπληξαν το Φιδονήσι του Εύξεινου Πόντου (Snake Island) στην Μαύρη Θάλασσα με πυραύλους κρουζ τύπου Kh-22.

Αναφορές υποστήριξαν πως έλαβαν χώρα εκρήξεις στο ουκρανικό νησί, πράγμα που υποδεικνύει πως η αεροπορική επιδρομή της Μόσχας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Κατά πάσα πιθανότητα στόχος του πλήγματος ήταν συστήματα ραντάρ και πυραυλικοί εκτοξευτές του ουκρανικού στρατού στο Φιδονήσι.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου, ουκρανικές πηγές πρότειναν πως δύο ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-22M3 εκτόξευσαν πυραύλους τύπου Kh-22 πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, στοχεύοντας και πάλι το ίδιο νησί.

Δεδομένων αυτών, και λαμβάνοντας υπόψη πως παρόμοιες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις κατά του Φιδονησίου έλαβαν χώρα νωρίτερα τον Σεπτέμβριο και στα τέλη του φετινού Αυγούστου, φαίνεται πως η Μόσχα ενδιαφέρεται για την τύχη του νησιού και για τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αυτό.

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι πως ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Φιδονήσι για να εξαπολύσουν επιθέσεις έναντι της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Συνεχίζεται η Ρωσική Προέλαση στο Χάρκοβο

Παράλληλα και όσο οι Ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν στο Ντονιέτσκ, τις τελευταίες ώρες σημειώθηκε πρόοδος για τον στρατό του Κρεμλίνου και στο μέτωπο του Κουπιάνσκ της βόρειας ουκρανικής περιφέρειας του Χαρκόβου.

Να αναφέρουμε για άλλη μία φορά πως το Κουπιάνσκ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη του Χαρκόβου και πως αποτελεί μία πόλη με στρατηγική σημασία τόσο για την Ουκρανία όσο και για την Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την στιγμή λιγότερο από 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά και σχεδόν 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την επικράτεια του Κουπιάνσκ. Κατά την διάρκεια της Παρασκευής ο ουκρανικός στρατός ανέφερε πως έλαβαν χώρα τουλάχιστον 20 μάχες στην περιοχή της πόλης.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν την ρωσική προέλαση, ωστόσο τα μέτωπα είναι πολλά και η πίεση που ασκεί ο ρωσικός στρατός συνεχώς αυξάνεται. Οι Ρώσοι επιτίθονται τους οικισμούς Σίνκοβκα, Γλουσκίβκα, Λοζόβαγια, Στελμαχίβκα και Κολισνικίβκα έξω από το Κουπιάνσκ.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε πως τις τελευταίες 24 ώρες οι μονάδες του προκάλεσαν σοβαρές απώλειες σε εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

 

Tags
Back to top button