Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσία: Νέος ανεξήγητος θάνατος κορυφαίου στελέχους του ενεργειακού κλάδου -Έπεσε από τον 11ο όροφο

Άλλος ένας επιφανής επιχειρηματίας πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες στη Ρωσία, ο τελευταίος στη λίστα των τουλάχιστον 50 στελεχών του ενεργειακού τομέα της χώρας που βρήκαν απρόσμενο θάνατο αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Λίγα 24ωρα μετά τον μυστηριώδη θάνατο του 67χρονου πρώην διοικητή της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι, που φέρεται να έπεσε από τις σκάλες στο εξοχικό του και να έσπασε τον λαιμό του, ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μιχαήλ Ρογκατσόφ, πρώην αντιπρόεδρος του πετρελαϊκού γίγαντα Yukos, που είχε αντιταχθεί στον πόλεμο του Πούτιν, έπεσε από το παράθυρο του διαμερίσματός του στον 11ο όροφο πολυκατοικίας στη Μόσχα.

Τη σορό του εντόπισε ο σοφέρ ενός πρώην αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας (SVR).

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Ρογκατσόφ αυτοκτόνησε, με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass να μεταδίδει ότι ο 64χρονος έπασχε από καρκίνο.


Ωστόσο, σύμφωνα με το δίκτυο VCHK-OGPU στο Telegram, που φέρεται να έχει σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Ρογκατσόφ αντιμετώπιζε μεν προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν ήταν «κρίσιμα» και ήταν σε επαφή με την οικογένειά του τη νύχτα πριν τον θάνατό του, ενώ δεν υπήρχαν στα λόγια του υπαινιγμοί ότι θα αυτοκτονούσε.

Η σύζυγος του Ρογκατσόφ, Γιελένα, είπε στο δίκτυο ότι ο άνδρας της ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. Ξαφνικά εξαφανίστηκε, ένα παράθυρο ήταν ανοικτό και παντού ήταν σκορπισμένα χαρτιά. Σύμφωνα με το VCHK-OGPU, σε κάποια από τα χειρόγραφα αυτά ο Ρογκατσόφ κατηγορούσε το γιατρό του για μια αποτυχημένη εγχείρηση, στην οποία είχε υποβληθεί το 2018.

Ανεξήγητοι θάνατοι ολιγαρχών στη Ρωσία

O Ρογκατσόφ εργάστηκε από το 1996 μέχρι το 2007 στον πετρελαϊκό γίγαντα Yukos, ο ιδρυτής του οποίου, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, δριμύς επικριτής του Κρεμλίνου, πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή - επισήμως για φοροδιαφυγή.

Η Yukos διαλύθηκε μετά τη σύλληψη του Χοντορκόφσκι.

Ο Ρογκατσόφ διετέλεσε αργότερα αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρείας εξόρυξης και μετάλλων Norilsk Nickel, ενώ μεταξύ 2011 και 2015 ήταν επικεφαλής του Ταμείου Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ρωσίας.

Ο θάνατος του Ρογκατσόφ ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα μυστηριωδών θανάτων κορυφαίων μάνατζερ στη Ρωσία.

Από την έναρξη της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου 2022 στην Ουκρανία βρέθηκαν νεκροί πολλοί εκπρόσωποι εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το 2022, ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ βρήκε το θάνατο μετά την πτώση του από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα.

Προηγουμένως, ο διευθυντής της Lukoil Αλεξάντερ Σουμπότιν είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια αποκρυφιστικής θεραπείας για την απεξάρτησή του από το αλκοόλ.

Έκτοτε, οι αναφορές για νεκρούς Ρώσους επιχειρηματίες έχουν προκαλέσει επανειλημμένα διεθνή σάλο.

 

Tags
Back to top button