Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ρόδος: Αθώοι δυο κατηγορούμενοι για τα επιδόματα τυφλότητας

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο κάτοικοι της Ρόδου, ένας κάτοικος Αρχαγγέλου και μια οφθαλμίατρος, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για εμπλοκή σε υπόθεση «μαϊμού» επιδομάτων τυφλότητας.

Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας να κριθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τελικά τους έκρινε αθώους.

Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν προκύπτει από κανένα σημείο της δικογραφίας ότι υπάρχει δόλος στην έκδοση βεβαιώσεων για τα επιδόματα τυφλότητας. Από τους 135 ασθενείς που εξετάστηκαν από την οφθαλμίατρο εντοπίστηκαν τελικά μόνο τρεις λάθος βεβαιώσεις.

Σύμφωνα πάντα με την υπερασπιστική γραμμή, ακόμη και αυτές οι τρεις βεβαιώσεις ήταν σωστές στη χρονική στιγμή που εκδόθηκαν. Προφανώς όμως με την θεραπευτική αγωγή που ακολούθησαν οι ασθενείς, η όρασή τους βελτιώθηκε στην πορεία και θα έπρεπε να είχε διαταχθεί αρμοδίως η επανεξέταση της όρασής τους.

Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κρίνοντας αθώους τους κατηγορούμενους.

Tags
Back to top button