Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ροδόπη: Δεκάδες νεκρά πουλιά στην λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνης

Δεκάδες πουλιά, κυρίως κύκνοι, φαλαρίδες και φλαμίνγκο, εντοπίστηκαν νεκρά στη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνης του νομού Ροδόπης. Μέλη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας ειδοποιήθηκαν άμεσα για το γεγονός και μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για περίπου 200 νεκρά πουλιά.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συνέλεξαν δείγματα από τα πουλιά προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και να διευκρινισθoύν τα αίτια θανάτου.

Πάντως, όπως εκτιμά η βιολόγος Ευτέρπη Πατετσίνη από τον Φορέα Διαχείρισης, ο θάνατός τους οφείλεται μάλλον στην έλλειψη τροφής και την εξάντληση λόγω του ψύχους που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες.

"Ωστόσο, επειδή είχαμε κρούσμα γρίπης των πτηνών πριν από έναν μήνα στον Εβρο, ελήφθησαν τα δείγματα προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πατετσίνη προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των μεσοχειμωνιάτικων καταμετρήσεων υδρόβιων πουλιών που έγιναν την περασμένη βδομάδα, εντοπίστηκαν και άλλα νεκρά πουλιά σε όλες της λιμνοθάλασσες της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button