Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ρ. Μουσταφάγιεφ: «Οι διμερείς σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδας είναι πολύ καλές»

Οι διμερείς σχέσεις Αζερμπαϊτζάν - Ελλάδας «είναι πολύ καλές» και υπάρχει «σταθερό έδαφος» ανάπτυξης τους, τόνισε απόψε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του, με τίτλο «Το Αζερμπαϊτζάν ανάμεσα στις Μεγάλες Δυνάμεις 1918-20».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Μουσταφάγιεφ αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έγιναν κατά την τελευταία εικοσιπενταετία και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια στις διμερείς σχέσεις, με επισκέψεις πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες, με ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, τον οικονομικό, τον πολιτιστικό, κτλ..

Ο κ. Μουσταφάγιεφ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επένδυση της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος θα συνδέσει ενεργειακά το Αζερμπαϊτζάν με επτά χώρες και τόνισε ότι είναι ένα έργο αμοιβαία επωφελές, το οποίο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του θα προσφέρει επίσης και πολλές θέσεις εργασίας. Υπενθύμισε ότι η Αζέρικη εταιρία SOCAR ήταν από τις πρώτες που έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της να επενδύσει στην Ελλάδα μέσα στην κρίση, καταθέτοντας το 2013 την προσφορά της με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, στο διαγωνισμό για τη ΔΕΣΦΑ (ο οποίος τελικώς δεν προχώρησε) όταν, όπως είπε ο ίδιος, άλλες ξένες εταιρίες, μεταξύ αυτών και από ευρωπαϊκές χώρες, κατέθεταν «κενούς φακέλους».

Εξάλλου «η κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν της ελληνικής Βουλής, απαρτίζεται από 25 βουλευτές-μέλη, είναι μια από τις μεγαλύτερες στο ελληνικό κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Μουσταφάγιεφ. Πρόσθεσε ότι έχει ήδη γίνει πολύ δουλειά σε διάφορα επίπεδα, ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς και «σταθερό έδαφος» στις διμερείς σχέσεις.

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο του που αναφέρεται στην πρώτη σύντομη αυθύπαρκτη ιστορική περίοδο του Αζερμπαϊτζάν, μεταξύ των ετών 1918 και 1920, ο κ. Μουσταφάγιεφ τόνισε πως «στο Κοινοβούλιο που ξεκίνησε να λειτουργεί στις 7 Δεκεμβρίου 1918, υπήρχαν έντεκα παρατάξεις, οι οποίες εκπροσωπούσαν όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τις εθνικές μειονότητες. Όλες οι πέντε κυβερνήσεις της ήταν κυβερνήσεις συνασπισμού και ο πρώτος πρωθυπουργός και πρόεδρος ήταν ακομμάτιστοι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button