Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

"Παράθυρο" στη Μόσχα: H Χαμάς υπόσχεται να δώσει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των Ρωσο-Ισραηλινών ομήρων σε μια συμφωνία με το Ισραήλ

Ο Αμπού Μαρζούκ δήλωσε ότι ο 25χρονος Τρουφάνοφ βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση της Ισλαμικής Τζιχάντ και συνελήφθη κατά τη διάρκεια των μαχών. «Θα ανταλλαχθεί με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που κρατούνται στο Ισραήλ», είπε.

Όσον αφορά τον Χέρκιν, ο Αμπού Μαρζούκ εξήγησε ότι ο Χέρκιν ήταν Ουκρανός πολίτης όταν συνελήφθη. «Η οικογένειά του αργότερα μετακόμισε στη Ρωσία και του εξασφάλισε την υπηκοότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στη Ρωσία να παρέμβει στις προσπάθειες απελευθέρωσής του. Ωστόσο, δεν είναι Ρώσος πολίτης αλλά πρώην στρατιώτης του ισραηλινού στρατού», είπε.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Αμπού Μαρζούκ συναντήθηκε με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η συνάντησή τους επικεντρώθηκε στο θέμα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Προηγούμενες υποσχέσεις

Η Χαμάς έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν, λέγοντας ότι θα δώσει προτεραιότητα στην απελευθέρωση του Τρουφάνοφ σε μια συμφωνία, μαζί με τον Αλεξάντερ Λουμπάνοφ . Ωστόσο, ο Λουμπάνοφ εκτελέστηκε από τη Χαμάς στη Ράφα τον Σεπτέμβριο.

Το PIJ κυκλοφόρησε δύο βίντεο του Τρουφάνοφ τον Μάιο, ζητώντας από το ισραηλινό κοινό να συνεχίσει να διαμαρτύρεται και να ζητήσει κατάπαυση του πυρός ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το όνομά μου είναι Alexander Trufanov. Όπως σας υποσχέθηκα, θέλω να σας στείλω μερικά μηνύματα. Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι η κατάστασή μου είναι καλή, είμαι καλά στην υγεία μου, παρά το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός και η αεροπορία προσπάθησαν να με σκοτώσουν πολλές φορές. Ευχαριστώ τον Θεό που μπόρεσα να σας μιλήσω σήμερα και ευχαριστώ τις ταξιαρχίες al-Quds που με φρόντισαν, με προστάτεψαν και διατήρησαν τη ζωή μου.

Τώρα θέλω να σας πω την αλήθεια: η κυβέρνηση του Νετανιάχου και οι αξιωματούχοι ασφαλείας σας λένε ψέματα και σας λένε ότι θέλουν να μας φέρουν πίσω μέσω στρατιωτικής πίεσης, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούν να μας σκοτώσουν. Δεν θέλουν να πληρώσουν το τίμημα της επιστροφής μας ζωντανοί. θέλουν να φέρουν πίσω πτώματα. Είναι πολύ φθηνότερο και πιο κερδοφόρο για αυτούς να ανακτήσουν πτώματα. Γι' αυτό σας καλώ, τους διαδηλωτές, να διαδηλώσετε, να κάνετε θόρυβο και να ασκήσετε πίεση. Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος αριθμός στη λίστα θανάτου. Γνωρίζετε ήδη πόσοι αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν εδώ από βομβαρδισμούς της αεροπορίας και του στρατού. Παρακαλώ, δεν θέλω να είμαι ο επόμενος. Βοηθήστε με να επιστρέψω στο σπίτι με ασφάλεια στη μητέρα, τον πατέρα, τη φίλη, τη γιαγιά και όλους τους άλλους αιχμαλώτους. Παρακαλώ βοηθήστε μας"

Tags
Back to top button