Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρώην διευθυντής CIA: «Δύσκολα θα βρεθεί αντικαταστάτης του Κόμεϊ, που να δεχθεί να λειτουργει υπό αυτές τις συνθήκες»

Σε δήλωση του προς το δημοσιογράφο Φαρίντ Ζακαρία του CNN, ο πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ Τζέιμς Γούλσεϊ, σημείωσε πως η διαδικασία εύρεσης αντικαταστάτη του Τ. Κόμεϊ στο FBI θα είναι αρκετά δύσκολη.

 «Βρίσκω όλο αυτό το ζήτημα που μας απασχόλησε για μία εβδομάδα να είναι ουσιαστικά προβληματικό και πολλαπλά ασαφές» δήλωσε ο Γούλσεϊ αναφερόμενος στην αποπομπή του Κόμεϊ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Γούλσεϊ ήταν διευθυντής της CIA υπό τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι του είχαν προκαλέσει έκπληξη αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον (τότε) διευθυντή του FBI Κόμεϊ να τον διαβεβαιώσει για την πίστη του στο πρόσωπό του, αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.

«Αναφορικά με ζητήματα πίστης, είμαστε υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οφείλουμε να είμαστε πιστοί στο σύνταγμα. Δεν είμαστε στην μεσαιωνική Αγγλία. Οι άνθρωποι δεν προσπαθούν σήμερα να οργανώσουν πραξικοπήματα» δήλωσε ο ίδιος στον Ζακαρία.

Σε ερώτηση για το πώς θα απαντούσε ο ίδιος σε μια ερώτηση σχετικά με την πίστη του, σ' έναν Αμερικανό πρόεδρο, ο Γούλσεϊ τόνισε ότι η απάντηση είναι απλή: «Νομίζω ότι η κατάλληλη απάντηση σε μια ερώτηση "Είσαι πιστός σε μένα;" Είναι: "Φυσικά, για όσο βρίσκεστε εντός του πλαισίου δράσης που σας ορίζει το σύνταγμα, κύριε πρόεδρε"» ξεκαθάρισε ο Γούλσεϊ.

Ο Γούλσεϊ δήλωσε στον Ζακαρία, ότι σύμφωνα με την προσωπική του αντίληψη οι καλοί υποψήφιοι που θα μπορούσαν ν' αντικαταστήσουν τον Κόμεϊ θα είναι αρνητικοί ως προς την ανάληψη της ευθύνης διεύθυνσης του FBI: «Νομίζω ότι η εξεύρεση ενός καλού διευθυντή του FBI, που θα δεχτεί να λειτουργεί υπό τις συνθήκες που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θα είναι δύσκολη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Tags
Back to top button