Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πρωτότυπη ελληνική εφαρμογή εντοπίζει τα τοξικά συστατικά σε τρόφιμα και καλλυντικά

Μία πρωτότυπη ελληνική εφαρμογή στα κινητά μας τηλέφωνα αναγνωρίζει την τοξικότητα σε τρόφιμα και καλλυντικά. Για τον τρόπο με τον οποίο αποκωδικοποιεί τις ετικέτες των προϊόντων και μας βοηθά σε καλύτερες επιλογές για μία υγιεινή διατροφή χωρίς βλαβερές χημικές ουσίες μίλησε στο Ο3 η συνιδρύτρια της Ingredio Ζωή Κούρνια.

Νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης παρουσίασε η Xiaomi

Όπως είπε η ίδια, είναι χημικός και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με την έρευνα κατά του καρκίνου. Η ενασχόλησή της αυτή την ώθησε στο να αναζητήσει κάποια πλατφόρμα που να εντοπίζει χημικές ουσίες οι οποίες με την μακροχρόνια χρήση τους θα μπορούσαν να εκθέσουν τους καταναλωτές τους στην καρκινογένεση, τον σακχαρώδη διαβήτη ή ακόμη και σε κάποιες αλλεργίες. Δεν βρήκε καμία διαθέσιμη και έτσι δημιούργησε η ίδια την εφαρμογή Ingredio η οποία ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα μικρό χημικό εργαστήριο στα χέρια μας.

«Δυστυχώς όταν κάποιος προσπαθεί να διαβάσει την ετικέτα ενός προϊόντος δεν είναι δυνατόν να κατανοήσει τα πολύπλοκα χημικά ονόματα, κάτι που είναι δύσκολο ακόμα και για μένα που είμαι χημικός. Επίσης, πολλά χημικά συστατικά είναι κωδικοποιημένα όπως πχ Ε250 οπότε δεν μπορούμε να τα μεταφράσουμε».

Το Ingredio αποκωδικοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες χημικά συστατικά σε τρόφιμα και καλλυντικά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ενώ είναι διαθέσιμο δωρεάν σε κινητά με λειτουργικό iOS και android. Για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές η εφαρμογή χρησιμοποιεί χρώματα όπως το πράσινο για την απουσία επικίνδυνων χημικών ουσιών, πορτοκαλί και κόκκινο όσο αυξάνεται η επικινδυνότητα.

Επιπλέον όσοι ασχολούνται ιδιαίτερα με τη διατροφή τους μπορούν να βρουν στο Ingredio οδηγούς αποτοξίνωσης, βιολογικά προϊόντα ή οδηγίες για καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Tags
Back to top button