Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Προσοχή: Αυτές είναι οι νέες μεγάλες απάτες με το WiFi

Μοιάζει με αστείο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: όταν πηγαίνουμε, για παράδειγμα, για καφέ, πρώτα ρωτάμε τον κωδικό του WiFi του καταστήματος και μετά παραγγέλνουμε. Τη διαρκή ανάγκη μας για σύνδεση στο δίκτυο αξιοποιούν οι διάφοροι κυβερνοαπατεώνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν νεά εργαλεία για να χακάρουν τα δίκτυα WiFi και, στη συνέχεια, να κλέβουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τις συσκευές μας, τα οποία, μάλιστα, όσο περνά ο καιρός, τόσο αυξάνονται.


Μάλιστα, οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας έχουν διαπιστώσει δύο νέες μορφές απάτης μέσω των δικτύων WiFi τις οποίες χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να αποκτούν πρόσβαση στις συσκευές μας. Η πρώτη, που ονομάζεται ο «ενδιάμεσος», συνίσταται στη δημιουργία από τους απατεώνες ενός δεύτερου «καναλιού» ροής πληροφοριών, όπου μπορούν, όταν συνδεθούμε με το δίκτυο ενός καταστήματος να υποκλέψουν όλα όσα κάνουμε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Ο δεύτερος τρόπος, το «δαιμονικό δίδυμο» είναι ακόμα πιο επικίνδυνος: οι απατεώνες δημιουργούν ένα ψεύτικο δίκτυο WiFi που έχει παρόμοιο όνομα με αυτό με το οποίο έχουμε συνδεθεί. Η συσκευή μας το αναγνωρίζει και συνδέεται και όλο το traffic μας πηγαίνει στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών, ενώ, ταυτόχρονα η συσκευή μας είναι… ορθάνοιχτη για να υποκλέψουν όποια πληροφορία μπορούν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί της ασφάλειας του διαδικτύου συνιστούν να μη χρησιμοποιούμε δημόσια δίκτυα WiFi όταν κάνουμε κάποια δουλειά που απαιτεί τη χρήση ευαίσθητων δεδομένων μας (π.χ. web banking), να φροντίζουμε να μην συνδεόμαστε αυτόματα με δημόσια δίκτυα WiFi και, όσον αφορά στο οικιακό δίκτυό μας να ελέγχουμε την ασφάλειά του και να αλλάζουμε το συνθηματικό του router συχνά.

Tags
Back to top button