Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Προκαλεί το reunion πάρτι της Lehman Brothers 10 χρόνια μετά την κατάρρευση της

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2008 κατέρρευσε η Lehman Brothers. Οι πρώην υπάλληλοι ετοιμάζουν reunion πάρτι που προκαλεί.

Η ταινία Big Short περιέγραφε ιδανικά το χάος που προκλήθηκε από την πτώση της τράπεζας σαν ένα κομμάτι τζένγκα που ξεγλιστρούσε από τη θέση του, παρασύροντας ολόκληρο το τραπεζικό οικοδόμημα. Τ

«Αυτό που έγινε ήταν ότι επετράπη στον πανικό να εισχωρήσει στο σύστημα», όπως εξηγούν οι ειδικοί. Το ωστικό κύμα από το κλείσιμο της τράπεζας ένιωσαν όλες οι αγορές. 

Ήταν και το έναυσμα για την αρχή της παγκόσμιας κρίσης. Μόλις τρεις εβδομάδες αργότερα, κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο πάλευαν να αποφύγουν την οικονομική συντριβή τους. 

Είναι φυσικό ένα πάρτι εορτασμού της επετείου, με κοκτέιλ και καναπεδάκια, από πρώην υπαλλήλους της Lehman Brothers στη Βρετανία να προκαλεί θυμό. ​

Την πρόσκληση, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial News, έλαβαν περίπου 200 άτομα. Έγινε μέσω email και απευθυνόταν «στους αδελφούς και τις αδελφές μας της Lehman» (Lehman Brothers & Sisters). Το κείμενο έγραφε:

«Απίστευτο αλλά έχουν περάσει 10 χρόνια από τις έσχατες μέρες μας στην Lehman!... Ένα από τα καλύτερα πράγματα στη Lehman ήταν οι άνθρωποι. Τι καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τη 10η επέτειο από το να συγκεντρώσουμε τους πάντες, από πρώην διευθυντές έως πρώην αναλυτές ξανά μαζί!»

Θεωρείται ότι 25.000 υπάλληλοι της τράπεζας σε όλον τον κόσμο έχασαν τη δουλειά τους στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008. 

Ο Tζον ΜακΝτόνελ των Εργατικών βρήκε την «ιδέα είναι αρρωστημένη» και πιστεύει ότι όσοι έχουν υποφέρει από «δέκα χρόνια λιτότητας, σίγουρα θα νιώσουν απόλυτα αηδιασμένοι από το γεγονός». 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι διοργανωτές του πάρτι γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να έχουν αντιδράσεις και προσπάθησαν να κρατήσουν την τοποθεσία του πάρτι μυστική.

Reunion συναντήσεις αναμένεται να γίνουν και στη Νέα Υόρκη και στο Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο.

Tags
Back to top button