Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Προειδοποιήσεις από ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς στην ΕΕ για τα σχέδιά της για το προσφυγικό

Διεθνείς οργανισμοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις προειδοποίησαν κατά των μέτρων που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι, οι ηγέτες των οποίων συναντώνται σήμερα στη Μάλτα, για να ανασχέσουν την άφιξη χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τη Λιβύη, τα οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνα κυρίως για τα παιδιά.

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή σύνοδο αποτελούν κυριολεκτικά ζητήματα ζωής και θανάτου για χιλιάδες παιδιά που περιμένουν να φύγουν ή έχουν εγκλωβιστεί στη Λιβύη», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της Unicef Τζάστιν Φόρσαϊθ σε ανακοίνωσή του.

Και για την πλειονότητα των οργανώσεων, διεθνών και μη κυβερνητικών, αυτό που προετοιμάζεται στη Μάλτα απλώς αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα και κινδυνεύει να προκαλέσει μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στη Μάλτα για να εγκρίνουν μια νέα στρατηγική που έχει στόχο «να καταστρέψει το οικονομικό μοντέλο» των διακινητών στη Λιβύη, οι οποίοι έχουν ήδη περάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ιταλία τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να ενισχύσουν τον ρόλο του λιβυκού Λιμενικού στην ανάσχεση των πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες προτού αυτά προλάβουν να εισέλθουν στα διεθνή ύδατα, να βοηθήσουν τους γείτονες της Λιβύης να κλείσουν την πρόσβαση στη χώρα και να δώσουν κίνητρα στους μετανάστες να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, τουλάχιστον σε όσους είναι οικονομικοί μετανάστες και δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο στην Ευρώπη.

Τα μέτρα αυτά προκαλούν ανησυχία στις ΜΚΟ που φοβούνται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκλωβιστούν στη Λιβύη θα πέσουν θύματα κακομεταχείρισης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button