Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση B. Σόιμπλε προς Τ. Μέι: «Μην επιχειρήσετε να μετατρέψετε τη Βρετανία σε φορολογικό παράδεισο»

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη βρετανική κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να μετατρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε φορολογικό παράδεισο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επιχειρήσεις έπειτα από την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμηνύοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση θα «αποτύχει».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τερέζας Μέι σκοπεύει να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις για να παραμείνει η βρετανική οικονομία ανταγωνιστική, καθώς οι διεθνείς τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν κάποιες από τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο στην ηπειρωτική Ευρώπη, εξαιτίας του φόβου το Ηνωμένο Βασίλειο να απολέσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ ως αποτέλεσμα του Brexit.

Ο Σόιμπλε δήλωσε όμως ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να συγκρατήσει είτε να προσελκύσει επιχειρήσεις με χαμηλή φορολόγηση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις την Μεγάλη Βρετανία με τις Νήσους Κέιμαν», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε μια εκδήλωση στο Βισμπάντεν στην Γερμανία. «Εάν μια μεγάλη χώρα πιστεύει ότι μπορεί να έχει τα προνόμια μιας μικρής χώρας… αυτό θα αποτύχει», πρόσθεσε.

«Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό από τον υπόλοιπο κόσμο», επισήμανε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας πως: «Για αυτό το λόγο χρειάζεται να συνεργαστούμε».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αν η Βρετανία επιλέξει να μετατρέψει την χώρα σε έναν φορολογικό παράδεισο, θα έχει κάνει μια «παράλογη οπισθοδρόμηση».

Tags
Back to top button