Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο λέτε να μας κόστισαν τα πηγαινέλα στην Ουάσιγκτον, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, των Καμμένου- Παππά;

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream, δικινητήριο, αμερικανικής κατασκευής, αγορασθέν από την κυβέρνηση Σημίτη (για τις ανάγκες της τότε ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ), μπορεί να πραγματοποιήσει χωρίς ανεφοδιασμό υπερατλαντικές πτήσεις. Αυτό το αεροσκάφος χρησιμοποίησαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης για να παραστούν στις τελετές των ομογενών με την ευκαιρία της ορκωμοσίας Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το olathessaloniki.com

Προσοχή, όχι στην ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη, αλλά στις εκδηλώσεις των ομογενών για τον Τραμπ.
Επισήμως η Πολεμική Αεροπορία δίνει τα εξής στοιχεία για το κόστος πτήσης του συγκεκριμένου αεροσκάφους (άλλωστε είναι δημοσιευμένα εδώ και χρόνια, πλην όμως ουχί επικαιροποιημένα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).
Η ώρα πτήσης στοιχίζει 5.400 ευρώ.

Η Πολεμική Αεροπορία λέει επισήμως ότι το Gulfstream που μετέφερε τους Νίκο Παππά και Πάνο Καμμένο (φωτογραφία) έκανε 11 ώρες για να πάει (χωρίς ανεφοδιασμό) στην Ουάσιγκτον και 11 ώρες για να γυρίσει.
Δηλαδή, μόνο το κόστος πτήσης στοίχισε 112.000 ευρώ (αυτά τα επίσημα στοιχεία επικαλείται συνεχώς το Μέγαρο Μαξίμου για να αποδείξει ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν καίει καθόλου).

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Παππάς και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι της συντροφιάς τους, πήραν το πρωθυπουργικό τζετ και πήγαν στην Ουάσιγκτον. Μισό λεπτό, γιατί πήγαν με το πρωθυπουργικό τζετ; Μήπως επειδή, όπως μάθαμε λόγω Κούβας, είναι το ιπτάμενο παπάκι που δεν καίει απολύτως τίποτα; Οχι βέβαια. Ο λόγος που πήγαν με το τζετ στις ΗΠΑ είναι ένας από τους πολλούς για τους οποίους πολιτεύονται, πέρα, βέβαια, από την αδιαμφισβήτητη φιλοπατρία τους.

Γιατί πήγαν στην Ουάσιγκτον; Η πρώτη διαρροή έλεγε ότι πηγαίνουν για την ορκωμοσία του Τραμπ. Επειδή, όμως, δεν είναι ούτε Πατούλης, ούτε Βαλάντης, διευκρινίστηκε, διακριτικά πάντα, ότι πηγαίνουν για να παραστούν σε εκδήλωση της ομογένειας.

Ο Τραμπ και ο Πατούλης
Στο κόστος πτήσης του Gulfstream δεν περιλαμβάνονται ούτε τα landing fees, ούτε τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο, ούτε βεβαίως τα over flights fees. Δεν στοιχίζουν και λίγα, όπως ακόμα δεν γνωρίζουν στην Πολεμική Αεροπορία και πόσο ακριβώς χρεώθηκε από την Ουάσιγκτον η κηροζίνη.
Θα έλεγε κανείς ότι άξιζε το κόπο και άξιζε το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού εάν γίνονταν στην Ουάσιγκτον σημαντικές επαφές.

Αλλά ο μόνος που συναντήθηκε και είχε χειραψία με τον Τραμπ ήταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που δεν ταξίδευσε καν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Τον συνάντησε την Κυριακή στην εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ουάσιγκτον, όπου μαζί τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ήταν οι μοναδικοί Ελληνες που προσκλήθηκαν. Με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Τραμπ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία και βγήκε και η είδηση. Οτι σε λίγο καιρό πρόκειται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Tags
Back to top button