Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο κρασί μπορούμε να καταναλώνουμε όταν κανουμε δίαιτα

Το κρασί  είναι ένα από τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες. Το μυστικό είναι να γνωρίζει κανείς πόσες θερμίδες περιέχονται σε μια δεδομένη ποσότητα κρασιού και όπως με όλα, να καταναλώνεται με μέτρο.

Τυπικά, ένα ποτήρι κρασί των 150 ml μπορεί να περιέχει 100 – 300 θερμίδες ανάλογα με τον τύπο, την ποικιλία, την προέλευσή του και το στυλ του.

Κατά βάση, τα λευκά ξηρά κρασιά έχουν τις λιγότερες θερμίδες καθώς τείνουν να έχουν σχετικά χαμηλά επίπεδα αλκοόλ και υπολειμματικών σακχάρων.

Ακολουθούν τα ροζέ ενώ τα κόκκινα τείνουν να έχουν περισσότερες θερμίδες.

Τα γλυκά κρασιά αντιμετωπίζονται ξεχωριστά καθώς συνήθως οι αυξημένες ποσότητες σακχάρων τα κατατάσσουν στις υψηλότερες θέσεις περιεκτικότητας θερμίδων.

Βέβαια, αν και μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αρκετές φορές κάποια γλυκά κρασιά έχουν λιγότερες θερμίδες από ξηρά κρασιά με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, το κρασί μπορεί να είναι μέρος μιας δίαιτας αρκεί να αρκεστείτε σε ένα ποτήρι και να το υπολογίσετε- από άποψη θερμίδων- σαν μέρος του γεύματος.

Tags
Back to top button