Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πολωνία: Φόβοι για αύξηση νεκρών μεταναστών στα σύνορα με την Λευκορωσία

Πολωνοί αξιωματούχοι πραγματοποιούσαν σήμερα (13/1) έρευνες σε υγρότοπους στα σύνορα με τη Λευκορωσία, μετά τον εντοπισμό τριών πτωμάτων σε μια περιοχή όπου χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την

Ο θάνατος ενός Υεμενίτη γιατρού κοντά στα σύνορα, όπου οι χειμερινές θερμοκρασίες πέφτουν συχνά υπό το μηδέν, επιβεβαιώθηκε στις 7 Ιανουαρίου. Η ταυτότητα των άλλων δύο – που βρέθηκαν χθες Πέμπτη και σήμερα – δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά πιθανότατα ήταν μετανάστες, σύμφωνα με την Grupa Granica, έναν συνασπισμό ΜΚΟ που βοηθούν τους ανθρώπους στα σύνορα.

Η Άννα Μιχάλσκα, εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής, τόνισε ότι στρατιώτες στα σύνορα τους είπαν ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι νεκροί.

«Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα πτώματα, επομένως ερευνούμε την περιοχή. Η αστυνομία, η συνοριοφυλακή και ο στρατός συμμετέχουν στην έρευνα», είπε.

Πολωνία: Η κάτω Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Μετανάστες συρρέουν στα σύνορα από τον Αύγουστο του 2021, όταν η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος της Ρωσίας, άνοιξε ταξιδιωτικά γραφεία στη Μέση Ανατολή προσφέροντας μια νέα ανεπίσημη διαδρομή προς την Ευρώπη – σε μια κίνηση που η ΕΕ ανέφερε ότι είχε σκοπό να ασκήσει πίεση σε αυτήν.

Ενώ έκτοτε τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν κλείσει, μετανάστες συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τη Λευκορωσία με την ελπίδα να περάσουν στην Πολωνία, κράτος-μέλος της ΕΕ, η οποία φιλοξενεί επίσης περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από την Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Η Βαρσοβία έχει χτίσει έναν φράχτη από ατσάλι ύψους 5,5 μέτρων εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς αισθητήρες στα σύνορά της με τη Λευκορωσία για να προσπαθήσει να ανακόψει τη ροή, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να προσεγγίζουν τα σύνορα.

Η συνοριοφυλακή έχει καταγράψει 530 προσπάθειες διέλευσης από τη Λευκορωσία ήδη φέτος και η Grupa Granica έχει λάβει 121 κλήσεις για βοήθεια και έχει παράσχει βοήθεια σε 84 άτομα.

Πολωνία: Θα παραδώσει τανκς Leopard 2 στην Ουκρανία

Για ορισμένους, το ταξίδι αποδείχθηκε θανατηφόρο.

Από τον Αύγουστο του 2021, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολωνική πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με τη συνοριοφυλακή. Η Grupa Granica εκτιμά ότι ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 33.

«Συνολικά, έχουμε λάβει ειδοποιήσεις για 200 αγνοούμενους. Μερικές φορές βρίσκουμε ανθρώπους σε φυλασσόμενα κέντρα κράτησης που διευθύνει η συνοριοφυλακή, κάποιες φορές εντοπίζονται πτώματα», δήλωσε στο Reuters η Αλεξάντρα Λόμποντα, εκπρόσωπος της Grupa Granica.

Tags
Back to top button