Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πολωνία: Ένας Ουκρανός και ένας Λευκορώσος καταδικάστηκαν για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Δύο αλλοδαποί, ένας Ουκρανός και ένας Λευκορώσος καταδικάστηκαν στην Πολωνία για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, μετέδωσε την Πέμπτη (26/9) το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων (PAP).

Οι δύο καταδικασθέντες είναι μεταξύ των 16 αλλοδαπών – υπηκόων Λευκορωσίας, Ουκρανίας και Ρωσίας – οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Πολωνίας (ABW) στο πλαίσιο έρευνας για δίκτυο κατασκόπων που συνέλεγε πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Οι πολωνικές αρχές θεωρούν ότι ο ρόλος της Βαρσοβίας στην εκστρατεία υποστήριξης του Κιέβου την έχει βάλει στο στόχαστρο κατασκόπων και δολιοφθορέων από τη Ρωσία.

Πολωνία: Ζωολογικός κήπος αναζητά όνομα για νεογέννητο ελαφάκι, που ανήκει σε είδος προς εξαφάνιση


Περιφερειακό δικαστήριο του Λούμπλιν καταδίκασε τον 23χρονο Ουκρανό Μαξίμ Λ. σε φυλάκιση έξι ετών και πρόστιμο 15.000 ζλότι (3.506 ευρώ) για κατασκοπεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή κάνναβης.

Στον 30χρονο Λευκορώσο Ουλαντζισλάου Π. επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και 10 μηνών, καθώς και πρόστιμο 10.000 ζλότι (2.338 ευρώ) για κατασκοπεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο δικαστής δήλωσε ότι η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε εγκληματική οργάνωση ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας. Στόχος τους, είπε ακόμη, ήταν να συλλέγουν πληροφορίες για το είδος και την ποσότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού που μεταφερόταν στην Ουκρανία, προκειμένου οι ίδιοι να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Αμφότεροι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Σε άλλα μέλη του κυκλώματος επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 13 μήνες έως και έξι χρόνια, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Tags
Back to top button