Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Politico:Απελπισία στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι προελαύνουν σε Τορέτσκ Ποκρόβσκ-Βίντεο με τραυματισμένο μισθοφόρο που μίλησε γαλλικά (Βίντεο)

Το ότι Γάλλοι εθελοντές-μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία έχει γραφτεί στο ξένο τύπο εδώ και μεγάλο διάστημα, αλλά τώρα έχουμε βίντεο που δείχνει πιθανόν τραυματισμένο Γάλλο  μισθοφόρο.

“Αυτός είναι ένας Γάλλος στρατιώτης στην Ουκρανία. Αυτός που τραυματίστηκε στο φορείο, φώναζε ( στα γαλλικά )  «το μπράτσο μου, το μπράτσο μου». Πρόκειται είτε για εθελοντή που συνδέεται με  ουκρανική μονάδα είτε μέλος της Διεθνούς Λεγεώνας”, αναφέρει πηγή στο Χ.

Οι Ρώσοι προελαύνουν σε Τορέτσκ Ποκρόβσκ

Την ίδια στιγμή το αναφέρει ότι “παρά τις πρόσφατα ανακοινωθείσες συμφωνίες ασφαλείας και τα πακέτα βοήθειας, τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να αγωνίζονται να σταματήσουν την προέλαση των Ρώσων στην πρώτη γραμμή".

«Δεν πρόκειται για αδιέξοδο, αλλά για μια προβληματική κατάσταση», δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκυ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν κατά μήκος τμημάτων της πρώτης γραμμής υπό σκληρή ρωσική πίεση. Ο Β.Ζελένσκυ κατηγόρησε για την δύσκολη κατάσταση, την έλλειψη όπλων για τους στρατιώτες του.

Αυτό είναι επίσης πιθανό να αυξήσει την πίεση από το Κίεβο  κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, προς τους συμμάχους, ώστε να επιταχύνουν οι Ουκρανοί ταχύτερες παραδόσεις όπλων.

«Ένα πρόβλημα μπορεί να λυθεί εάν υπάρχουν εργαλεία και επιθυμία. Έχουμε την επιθυμία, αλλά τα εργαλεία δεν έχουν έρθει. Έχουμε ταξιαρχίες χωρίς όπλα. Έχουμε 14 ταξιαρχίες που δεν έχουν τα κατάλληλα όπλα που έχουν ήδη ψηφιστεί και αποφασιστεί σε ΗΠΑ-ΕΕ», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Ζελένσκυ πρόσθεσε ότι τα όπλα "έρχονται αργά, δυστυχώς. Σήμερα πρέπει να προστατεύσουμε ό,τι έχουμε. Θα ξεκινήσουμε επιθετική δράση όταν θα είμαστε έτοιμοι. Όταν φτάσουν τα όπλα δεν θα είμαστε εκεί".

Ο Γενικός Διοικητής του Ουκρανικού Στρατού Στρατηγός Ο.Σίρκσι επεσήμανε επίσης την έλλειψη καλά εκπαιδευμένων και με κίνητρα στρατευμάτων ως βασικό πρόβλημα.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η κατάσταση με τα στρατεύματα «είναι πολύ καλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες».

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας εκμεταλλεύτηκε την τρέχουσα κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν γρήγορα να φτάσουν στην περιοχή όπου αρχικά υποτίθεται ότι ήταν η κύρια γραμμή άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στην περιοχή αυτή γίνεται παράλληλα με τις επιχειρήσεις στην περιοχή Οτσερετίν.

Ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η επιτυχία του ρωσικού στρατού σε αυτόν τον τομέα του μετώπου εξαρτήθηκε από την απόφαση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος έστειλε πολλές ανέτοιμες για μάχη ταξιαρχίες σε μια αντεπίθεση αυτοκτονίας.

Ουκρανοί ερευνητές από την οργάνωση  Deep State εντόπισαν ρωσικά στρατεύματα να προελαύνουν στις περιοχές του Χαρκόβου  και Ντονιέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος τις τελευταίες δύο εβδομάδες αφού εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον της πόλης εξόρυξης άνθρακα Τορέτσκ.

«Η ενεργή γραμμή του μετώπου έχει μεγαλώσει», είπε ο Σίρκσι σε δήλωση του.

«Οι μάχες με τον εχθρό συνεχίζονται κοντά στο Τορέτσκ. Οι κατακτητές επιτέθηκαν ανεπιτυχώς 18 φορές κοντά στα κοντινά χωριά Πιβνίτσιε και Νέα Υόρκη. Από σήμερα το πρωί, ο εχθρός εξαπέλυσε 30 επιθέσεις κοντά στους ίδιους οικισμούς», δήλωσε στο POLITICO ο Ναζάρ Βολόσιν, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Πριν από δύο ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αποσυρθούν στην άλλη πλευρά ενός καναλιού που διασχίζει τα περίχωρα της κομβικής πόλης Τσάσωφ Γιαρ στην περιοχή του Ντόνετσκ.

«Δεν ήταν πρακτικό να κρατήσουμε το Κανάλι όπου εισήλθε ο εχθρός, επειδή οι θέσεις των στρατευμάτων μας εκεί καταστράφηκαν, οπότε αποφασίστηκε να μετακινηθούμε σε πιο προστατευμένες και καλύτερα προετοιμασμένες θέσεις», είπε ο Βολόσιν στην ουκρανική τηλεόραση.

Η ουκρανική θέση κατέστη απαράδεκτη χάρη στις τρομερές επιθέσεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας με βόμβες ολίσθησης, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της 24ης ουκρανικής μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις με βόμβες ολίσθησης, ρίχνοντας 111 την τελευταία ημέρα, εκτός από περισσότερες από 4.000 επιθέσεις πυροβολικού, ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Εάν καταληφθεί ο Τσάσωφ Γιαρ, οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της επόμενης σειράς ουκρανικών οχυρών που φρουρούν το τελευταίο τους έρεισμα στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

“Οι Ρώσοι εισέβαλαν στο Τσάσωφ Γιαρ για περισσότερους από έξι μήνες και, παρά την υποχώρηση, δεν έχουν ακόμη καταλάβει την πόλη”, πρόσθεσε ο Βολόσιν.

Η εκτίμηση είναι ότι τα όπλα της δύσης έρχονται πολύ αργά στο ουκρανικό μέτωπο, στο οποίο οι δυνάμεις του Κιέβου δεν έχουν καμία πιθανότητα στρατηγικής νίκης, παρά ίσως, την επίτευξη μερικών αντεπιθέσεων που λίγη σημασία θα έχουν σε μερικούς μήνες.

Tags
Back to top button