Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ποιες συσκευές, κινητά και τηλεοράσεις, είχε καταφέρει να χακάρει η CIA

Στα κυβερνο-όπλα της CIA περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τη Wikileaks, ένα κατασκοπευτικό κακόβουλο λογισμικό που είχε αναπτύξει η Υπηρεσία με στόχο να προσβάλει φορητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα Windows, Android, iOS, OSX και Linux υπολογιστές, όπως και routers. Στα έγγραφα, που χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 2014 η CIA εμφανίζεται να είχε αναπτύξει εργαλείο χάκινγκ με την κωδική ονομασία “Weeping Angel” ώστε να διεισδύει σε «έξυπνες» τηλεοράσεις της σειράς F8000 της Samsung. Αν και οι τηλεοράσεις εμφανίζονταν κλειστές, μέσω του συγκεκριμένου κακόβουλου λογισμικού κατέγραφαν στην πραγματικότητα ηχητικές συνομιλίες, οι οποίες αργότερα μεταφέρονταν μέσω ίντερνετ στους σέρβερ της CIA όταν οι τηλεοράσεις τίθονταν σε κανονική λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 8 Μαρτίου, το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες έγγραφα με την κωδική ονομασία Vault 7, τα οποία περιγράφουν τα εργαλεία κυβερνοεπιθέσεων και hacking που χρησιμοποιεί η αμερικάνικη μυστική υπηρεσία.

To WikiLeaks ισχυρίζεται επίσης ότι από το 2016 η CIA έχει δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο από 24 Android «Zero Days» -όπως ονομάστηκαν άγνωστα μέχρι τότε κενά ασφαλείας.

Κάποια από αυτά φέρεται να εντοπίστηκαν από την CIA, άλλα από τις βρετανικές υπηρεσίες καθώς και την NSA καθώς και από άλλες πλευρές που δεν κατονομάζονται.

Συσκευές της Samsung, HTC και Sony, μεταξύ άλλων, φέρονται  να είχαν προσβληθεί με αποτέλεσμα η CIA να έχει πρόσβαση σε μηνύματα στα Whatsapp, Signal, Telegram and Weibo μεταξύ άλλων.
Ειδική μονάδα της CIA φέρεται να είχε βάλει στο στόχαστρο τα iPhone και iPad προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα θέσης, να ενεργοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνο ή να διαβάζει μηνύματα.

Παράλληλα υποστηρίζεται ότι η CIA αναζητούσε τρόπους προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματα των αυτοκινήτων. Το WikiLeaks υποστηρίζει ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μυστικές δολοφονίες που θα παρουσιάζονταν ως τροχαίο δυστύχημα.

Tags
Back to top button