Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πλησιάζει η ώρα του χτυπήματος στο Ιράν - Ιδιαίτερα φονικές μάχες των Ισραηλινών με Χεζμπολάχ και Χαμάς όλη την νύχτα

Τα στρατεύματα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν τις περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες χερσαίες επιδρομές τους κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Την περασμένη ημέρα, τα στρατεύματα εξολόθρευσαν δεκάδες τρομοκράτες και η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε πάνω από 160 τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών και τοποθεσιών υποδομής τρομοκρατών σε όλο τον Λίβανο.

Επιπλέον, τα στρατεύματα εντόπισαν χώρους διαβίωσης που ανήκουν σε τρομοκράτες της Χεζμπολάχ, καθώς και δεκάδες όπλα, συμπεριλαμβανομένων AK-47 και RPG που βρίσκονταν μέσα σε ένα σπίτι στο νότιο Λίβανο.

Την περασμένη ημέρα, τα στρατεύματα εξολόθρευσαν περίπου 20 τρομοκράτες.

Επιπλέον, τα στρατεύματα εντόπισαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων που περιείχαν εκατοντάδες αντιαρματικά βλήματα, βλήματα όλμων, εκτοξευτές πυραύλων, εκρηκτικά και άλλα. Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξάλειψε έναν αριθμό τρομοκρατικών πυρήνων.

Ταυτόχρονα, στη Λωρίδα της Γάζας, τα στρατεύματα της 162ης Μεραρχίας συνεχίζουν την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα στην περιοχή Jabaliya, εξοντώνοντας δεκάδες τρομοκράτες και εξαρθρώνοντας τρομοκρατικές υποδομές.

Από την έναρξη της επιχείρησής τους στην περιοχή, μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων έχει εκκενωθεί σε ασφαλέστερες περιοχές, παρά τις προσπάθειες της Χαμάς να αποτρέψει την εκκένωση αμάχων από την περιοχή, και περισσότεροι από 200 τρομοκράτες έχουν συλληφθεί. Επιπλέον, τα στρατεύματα εξάλειψαν έναν αριθμό τρομοκρατών και εντόπισαν και εξάρθρωσαν όπλα, συμπεριλαμβανομένων AK-47, εκτοξευτών και εκρηκτικών.

Επιπλέον, οι μονάδες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησαν στοχευμένες επιδρομές στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, καθαρίζοντας την περιοχή από τρομοκράτες της Χαμάς και τρομοκρατικές υποδομές. Χθες (Τετάρτη), το πυροβολικό των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων έπληξε και διέλυσε μια σειρά από τοποθεσίες υποδομής τρομοκρατών στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Όλα αυτά ενώ ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε την Τετάρτη στους πιλότους και τα πληρώματα της αεροπορίας σε μια αεροπορική βάση ότι «αφού χτυπήσουμε στο Ιράν, όλοι θα καταλάβουν τι κάνατε στη διαδικασία προετοιμασίας και εκπαίδευσης».

Επισκεπτόμενος τη βάση Χατζερίμ ενόψει της υποσχεθείσας απάντησης του Ισραήλ στη μεγάλη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν την 1η Οκτωβρίου, ο Gallant είπε: «Όλοι όσοι ονειρευόντουσαν πριν από ένα χρόνο να μας χτυπήσουν και να μας επιτεθούν πλήρωσαν βαρύ τίμημα και δεν βρίσκονται πλέον σε αυτό το όνειρο».

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεγάλες ασκήσεις προσομοίωσης επιθέσεων μεγάλης εμβέλειας στο Ιράν όλα αυτά τα χρόνια, προετοιμάζοντας μια πιθανή σύγκρουση με την Τεχεράνη. Την Τρίτη, το FBI είπε ότι διερευνά τη μη εξουσιοδοτημένη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ σχετικά με τις τελευταίες προετοιμασίες του Ισραήλ για μια πιθανή επίθεση αντιποίνων.

Tags
Back to top button