Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα για το Κυπριακό

Με το Μέγαρο Μαξίμου να φέρεται ότι εξετάζει την ιδέα για υπογραφή «συμφώνου φιλίας» Ελλάδας – Τουρκία – Κύπρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνεχίζουν τις εντατικές διαβουλεύσεις και επαφές, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης, πόυ θα γίνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επικοινώνησε χθες με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αναμένεται να έχει σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα ‘Ανγκελα Μέρκελ, ενώ ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Άιντε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να θέσει η ίδια την ατζέντα των συνομιλιών για την εξεύρεση μίας νέας ισορροπίας με την Τουρκία και να αξιοποιήσει τη διεθνή συγκυρία για την εμπέδωση μίας σταθερής και εποικοδομητικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ελπίζοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα περάσουν σε μία δημιουργική φάση, μακριά από εντάσεις. Προς τούτο φέρεται να προωθεί την πρόταση για υπογραφή ενός συμφώνου φιλίας και μη επίθεσης, ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρου, με τις πληροφορίες να λένε ότι ήδη η Λευκωσία βλέπει θετικά την ιδέα αυτή της Αθήνας. Πρόκειται για μια πρόταση που είχε διατυπώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και μεταξύ άλλων στο σύμφωνο θα προβλέπεται ότι δεν υπάρχουν επεμβατικά δικαιώματα μεταξύ των τριών χωρών, ενώ θα δημιουργείται και ένα πλαίσιο συνεργασίας για αλληλοβοήθεια σε μείζονες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων θεμάτων, όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Την πρόταση αυτή αναμένεται να συζητήσει ο κ. Τσίπρας και με τους πολιτικούς αρχηγούς κατά τις συναντήσεις που θα έχει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Tags
Back to top button