Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, σπείρα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες στην Πάτρα, ενώ εξακριβώθηκε ο πλήρης τρόπος δράσης των μελών της.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 59χρονος Έλληνας, ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας και μια 55χρονη, Φινλανδέζα, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.
Ο πρώτος εμφανιζόταν ως δικηγόρος, ενώ του είχε αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεων του επαγγέλματος πριν 15 χρόνια και εδώ και 3 τρία χρόνια είχε ξανανοίξει δικηγορικό γραφείο στην Πάτρα και αναλάμβανε υποθέσεις κυρίως “κόκκινων δανείων”, κληρονομιών, φακέλων συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου κλπ., εξαπατώντας πλήθος κόσμου, που του εμπιστευόταν τις υποθέσεις του. Επίσης, η Φινλανδέζα εργαζόταν ως γραμματέας τους και οι δύο συνεργοί του που αναζητούνται προσποιούνταν τους πελάτες και λειτουργούσαν ως “κράχτες” ότι δήθεν ο 59χρονος ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στη δουλειά του.
Σε βάρος των εμπλεκομένων δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, τα μέλη της οποίας με διαρκή δράση διέπρατταν, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απάτες και πλαστογραφίες.
Ο 59χρονος παρουσιαζόταν στους πολίτες, ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας υποθέσεις τους προς διεκπεραίωση και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε με την συνδρομή της 55χρονης, σωρεία πλαστών εγγράφων, όπως διαθηκών, γνησίων υπογραφής, ενσήμων και άλλων εγγράφων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και συνολικά 120 φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Πιο συγκεκριμένα, για υποθέσεις “κόκκινων δανείων” χρέωνε τα θύματά του 500-1.000 ευρώ και τους έπειθε ότι δήθεν είχε καταθέσει τους φακέλους στις τράπεζες ή στα δικαστήρια, κατί που βεβαίως δεν έπραττε με αποτέλεσμα να αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές οι απάτες του από τις κατασχέσεις που είχαν αρχίσει να πηγαίνουν στα σπίτια των θυμάτων. Τα πιο πολλά χρήματα τα έπαιρνε σε περιπτώσεις υποθέσεων κληρονομιών, όπου χρέωνε 10.000-20.000 ευρώ τα θύματά του!
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 25 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.