Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ιβάν Ρότζερς υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, τρεις μήνες πριν από την αναμενόμενη έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση της χώρας του από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η αποχώρησή του συνδέεται με την επιδείνωση των σχέσεών του με ορισμένα μέλη της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση του Brexit. Τον περασμένο μήνα ο Ρότζερς βρέθηκε στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης αφού διέρρευσαν στον Τύπο οι δηλώσεις που έκανε τον Οκτώβριο ενώπιον Βρετανών υπουργών. Φέρεται να τους εξήγησε τότε ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. θεωρούν πως μια νέα εμπορική συμφωνία που θα διέπει τις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου δεν πρόκειται να υπογραφεί πριν από τις αρχές ή ακόμη και τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ο Ρότζερς φέρεται, επίσης, να υποστήριξε ότι αυτή η μελλοντική συμφωνία μπορεί να απορριφθεί τελικά από τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει διαβεβαιώσει ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας -ξεκινώντας έτσι τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση- πριν από τα τέλη Μαρτίου.

«Η παραίτηση (του Ρότζερς) δεν αποτελεί έκπληξη για όσους συνεργάζονται μαζί του» σχολίασε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ ικανός αλλά δεν είχε πειστεί από την απόφαση για το Brexit και τη γραμμή που ακολουθούσε η βρετανική κυβέρνηση, η οποία οδηγεί τη Βρετανία σε μια επικίνδυνη ζώνη αβεβαιότητας».

Tags
Back to top button