Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε θάνατο η γυναίκα που έκαψε ζωντανή την κόρη της (φωτό)

Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε ένα δικαστήριο στο Πακιστάν μια μάνα που έκαψε ζωντανή την κόρη της για να την τιμωρήσει επειδή παντρεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας.

Η Παρβίν Μπίμπι ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου της Λαχώρης ότι σκότωσε τον περασμένο Ιούνιο την κόρη της επειδή «ντρόπιασε την οικογένεια».

Η 18χρονη Ζεενάτ Ραφίκ παντρέυτηκε τον Χασάν Χαν και πήγε να ζήσει με την οικογένειά του, μία εβδομάδα πριν βρει τραγικό τέλος.

Το δικαστήριο καταδίκασε και τον αδελφό της κοπέλας, Ανές,  σε ισόβια, αφού όπως αποδείχθηκε έδειρε το θύμα, προτού η μάνα της την περιλούσει με κηροζίνη και της βάλει φωτιά.

Μετά το θάνατο της Ραφίκ σε μια φτωχογειτονιά της Λαχώρης ουδείς απ’ τους συγγενείς της ενδιαφέρθηκε για την ταφή της.

Η οικογένεια του γαμπρού έθαψε -αφού νύχτωσε- την απανθρακωμένη σορό της κοπέλας σε νεκροταφείο κοντά στην πόλη.

Συγγενείς προσπαθούν να παρηγορήσουν το σύζυγο της αδικοχαμένης κοπέλας

Η βία κατά των γυναικών είναι συχνότατο φαινόμενο στο Πακιστάν, όπου μόνον το 2015 καταγράφηκαν πάνω από 1.100 εγκλήματα τιμής.

Η βουλή της χώρας ψήφισε τον περασμένο Οκτώβριο ειδική νομοθεσία κατά των εγκλημάτων τιμής, τρεις μήνες μετά το στραγγαλισμό της σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Καντίλ Μπαλόχ, ο αδελφός της οποίας συνελήφθη.

Σύμφωνα με το νέο νόμο οι συγγενείς του θύματος μπορούν να συγχωρήσουν τους καταδικασθέντες σε θάνατο, αλλά οι τελευταίοι θα πρέπει να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή.

Tags
Back to top button