Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Παγκολίνοι: Ποια είναι τα ζώα που κινδυνεύουν από εξαφάνιση εξαιτίας του παράνομου εμπορίου

Σχεδόν 900.000 παγκολίνοι, ένα ζώο που απειλείται με εξαφάνιση, πουλήθηκαν παρανόμως στη νοτιοανατολική Ασία, σημαντικό κέντρο διακίνησης άγριων ζώων, στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετίων, ανακοίνωσε σήμερα μη κυβερνητική οργάνωση.

«Δεν περνά μέρα που να μην υπάρξει κατάσχεση άγριων ζώων στη νοτιοανατολική Ασία, συχνά σε εντυπωσιακούς αριθμούς», επεσήμανε η Κανίθα Κρισνασάμι διευθύντρια της ΜΚΟ Traffic για την περιοχή.

Η ΜΚΟ εκτιμά ότι περίπου 895.000 φολιδωτοί μυρμηγκοφάγοι, όπως είναι επίσης γνωστοί οι παγκολίνοι, έχουν πουληθεί παρανόμως από το 2000 ως το 2019 στην περιοχή.

Επίσης περίπου 96.000 κιλά φολίδων έχουν κατασχεθεί από το 2017 ως το 2019 στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.

Το μικρό αυτό θηλαστικό είναι ο βασικότερος στόχος του παράνομου κυνηγιού κυρίως εξαιτίας των φολίδων του που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή, ασιατική ιατρική, αλλά και για τη σάρκα του που θεωρείται λιχουδιά.

Το παράνομο κυνήγι παγκολίνου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη νοτιοανατολική Ασία και πλέον επεκτείνεται στην Αφρική.

Το 2016 η Διεθνής Σύμβαση για το εμπόριο των άγριων ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση (Cites) απαγόρευσε αυστηρά την πώληση των παγκολίνων.

Όμως παρά το μέτρο αυτό, το λαθρεμπόριο συνεχίζεται και η ΜΚΟ ζητεί να υιοθετηθούν πιο αυστηρές κυρώσεις για τους λαθρεμπόρους, ώστε να κλείσουν οι διαδικτυακές αγορές και οι πλατφόρμες μέσω των οποίων γίνεται το εμπόριο των άγριων ζώων.

Κινέζοι ερευνητές εκτίμησαν ότι ο παγκολίνος ενδέχεται να μετάδωσε στον άνθρωπο τον νέο κορωνοϊό, όμως άλλοι επιστήμονες διατηρούν επιφυλάξεις αναμένοντας περισσότερα στοιχεία.

Tags
Back to top button