Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ozlem Tureci: Η επιστήμονας του εμβολίου δηλώνει: Επόμενος στόχος ο καρκίνος

Η επιστήμονας που έκοψε πρώτη το νήμα της κούρσας για το εμβόλιο του κορονοϊού εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η τεχνολογία που επιστράτευσε θα μπορεί σύντομα να χρησιμοποιηθεί για τη μάχη με μια ακόμα ασύμμετρη απειλή: τον καρκίνο.

Αυτό δηλώνει η Ozlem Tureci, που μαζί με τον σύζυγό της Ugur Sahin ίδρυσαν τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech. Η Tureci είπε πως εργάζεται ήδη σε έναν νέο τρόπο εκπαίδευσης του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να μπορεί να μάχεται αποδοτικότερα τους καρκινικούς όγκους.

Επιστήμη: Στον βαθύτερο ωκεανό καταδύθηκε ρομπότ (βίντεο)

Το ζευγάρι των ερευνητών εργάζεται πάνω στην τεχνολογία εδώ και δύο δεκαετίες, γι’ αυτό και εμφανίστηκαν τόσο έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσουν με το που χτύπησε ο κορονοϊός την οικουμένη.

Μέσα σε 11 μήνες, η Βρετανία γινόταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε την τεχνολογία mRNA του εμβολίου των BioNTech/Pfizer και πλέον εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί από τον Δεκέμβριο του 2020.

Η Tureci, Γερμανίδα τουρκικής καταγωγής, μίλησε στο πρακτορείο Associated Press και εξήγησε πως η τεχνολογία του αγγελιαφόρου RNA (mRNA) είναι ιδανική για την εκπαίδευση του ανθρώπινου σώματος απέναντι σε απειλές ιών.

Εμβόλιο AstraZeneca: Κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της εμφάνισης συμπτωματικής νόσησης

Η ίδια αρχή μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και για τη μάχη με τους κακοήθεις όγκους. «Έχουμε αρκετά και διαφορετικά εμβόλια για τον καρκίνο που βασίζονται στο mRNA», είπε χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλέψει πότε ένα τέτοιο σκεύασμα θα είναι διαθέσιμο.

«Περιμένουμε ωστόσο πως μέσα σε μόλις 2 χρόνια, θα έχουμε έτοιμα τα εμβόλιά μας για τον καρκίνο με τρόπο που να μπορούμε να τα προσφέρουμε στον κόσμο»…

Tags
Back to top button