Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ολυμπιακή Φλόγα: Το ιστορικό γαλλικό ιστιοφόρο Μπελέμ που θα την μεταφέρει - Μια Ελληνίδα ανάμεσα στο πλήρωμα

Από τον Πειραιά ξεκινά το Σάββατο το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, προς τη Γαλλία, η οποία για πρώτη φορά θα μεταφερθεί με ιστιοφόρο.

Πρόκειται για το ιστορικό γαλλικό πλοίο Μπελέμ (Belem), που έχει ήδη καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι. Το ιστιοφόρο 800 τόνων χάλυβα και ξύλου, αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου. Καθελκύστηκε στις 10 Ιουνίου του 1896. Αρχικά εκτελούσε ταξίδια προς την Βραζιλία για να μεταφέρει κακάο αλλά και στις δυτικές Ινδίες ρούμι. Αμέσως μετά έγινε πλοίο αναψυχής ενώ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε εκπαιδευτικό σκάφος. Το 1984 ανακηρύχθηκε μνημείο.

Μασσαλία: «Αστακός» η πόλη για την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας

Χρειάζονται τουλάχιστον 40 λεπτά για να ανοίξουν τα πανιά και το Μπελέμ να σαλπάρει προς την Μασσαλία. Επίσης, δεν έχει αυτόματο πιλότο και το πηδάλιο διατηρεί την αρχική του μορφή ενώ είναι ικανό να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Ο καπετάνιος του Μπελέμ Εμρίκ Ζιμπέ μίλησε στον ΑΝΤ1. Σε ερώτηση για το πόσο συμβολικό είναι το ταξίδι, απάντησε πως είναι πολύ συμβολικό «γιατί το Μπελέμ είναι τόσο χρονών όσο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πιερ Ντε Κουμπερτέν. Θα έχουμε αυτήν την απίστευτη τύχη να μεταφέρουμε την Ολυμπιακή Φλόγα. Το Μπελέμ είναι ένα ιστορικό πλοίο που θα φύγει από μια αρχαία πόλη και θα φτάσει σε μια άλλη αρχαία πόλη τη Μασσαλία, κι έτσι για κάποιο χρονικό διάστημα το πλοίο αυτό θα είναι με τη σειρά του Ολυμπιακό». 

Ερωτηθείς πόσο δύσκολο είναι το ταξίδι, είπε: «Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν παρθεί όλες προφυλάξεις για την ασφάλεια και την καλή πορεία του ταξιδιού. Μέχρι σήμερα οι μετεωρολογικές προγνώσεις ήταν ευνοϊκές ως αυτή τη στιγμή για το Μπελέμ. Το Μπελέμ έχει πολύ καλό αστέρι και ήταν πάντα πολύ τυχερό. Το αστέρι είναι το έμβλημά του και είχε πάντα την τύχη με το μέρος του. Άρα είμαι σίγουρος ότι με το αστέρι και τη Φλόγα θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Το πλήρωμα είναι προετοιμασμένο με τους χάρτες που θα οδηγήσουν το Μπελέμ με ασφάλεια στη Μασσαλία».

«Αν μου έλεγαν όταν ήμουν παιδί ότι μια μέρα, θα γίνω κυβερνήτης του Μπελέμ και θα μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα το είχα καν πιστέψει. Μερικές φορές έχω ακόμα την αίσθηση ότι ζω ένα όνειρο και λέω στον εαυτό μου ότι είμαι πράγματι εγώ» κατέληξε ο καπετάνιος του Μπελέμ.

Ανάμεσα στους συνοδούς της Ολυμπιακής Φλόγας είναι μια και μοναδική Ελληνίδα. 

Να σημειωθεί πως η Φλόγα μέσα στο πλοίο θα τοποθετηθεί σε ένα φανάρι και θα μεταφέρεται εντός του καραβιού.

 

Tags
Back to top button