Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το 50% του Ουγκλεντάρ μέσα σε δύο ημέρες-Χτυπήθηκε με πυραύλους Kinzhal ουκρανική βάση με F-16 (Βίντεο)

Σήμερα το πρωί ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε δύο πλήγματα με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal έναντι της ουκρανικής αεροπορικής στρατιωτικής βάσης στο Σταροκονσταντίνοβ. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες ρωσικές αναφορές, στο υπόστεγο της εν λόγω βάσης ίσως βρίσκονταν ουκρανικά μαχητικά τύπου F-16 την στιγμή της επίθεσης.

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν πως το δεύτερο πλήγμα με τους ρωσικούς Kinzhal έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά την ανατίναξη του πρώτη πυραύλου. Κρίνοντας από τις αναφορές στο διαδίκτυο, και οι δύο πύραυλοι της Μόσχας φαίνεται πως έπληξαν με επιτυχία τον στόχο τους. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν γνωρίζουμε την κλίμακα της καταστροφής που προκάλεσε στην αεροπορική βάση της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε ωστόσο πως το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Σταροκονσταντίνοβ αποτελεί μία στρατηγική υποδομή της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας. Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί πως δυτικά μαχητικά τύπου F-16 έχουν επιχειρήσει από την εν λόγω βάση, για αυτό και πολλοί θεωρούν ότι οι ρωσικοί Kinzhal στόχευσαν τέτοια μαχητικά στην πρόσφατη επίθεση.

Όσον αφορά τους ίδιους τους πυραύλους Kinzhal, να επαναλάβουμε πως πρόκειται για ταχύτατους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους που επιδεικνύουν την ικανότητα να χτυπούν στόχος με πολύ υψηλή ακρίβεια, όπως επίσης και να διαπερνούν ακόμη και τα πιο σύγχρονα συστήματα αεράμυνας του εχθρού. Η Ρωσία τους χρησιμοποιεί για ταχείες και σημαντικές επιθέσεις κατά κρίσιμων ουκρανικών στόχων.

Το Ουγκλεντάρ Είναι Κατά 50% Ρωσικό

Παράλληλα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις λέγεται πως συνεχίζουν με επιτυχία την πρόσφατη επίθεσή τους κατά της ουκρανικής πόλης του Ουγκλεντάρ, προκαλώντας ταυτόχρονα σημαντικές απώλειες στους Ουκρανούς αμυνόμενους. Σύμφωνα με νεότερα ρωσικά δεδομένα, η 58η Ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αποσύρεται από το μέτωπο εξαιτίας των βαριών απωλειών που υπέστη.

Ειπώθηκε επίσης πως η 72η Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού απώλεσε και αυτή άντρες και εξοπλισμό, ωστόσο μέχρι στιγμής λέγεται πως συνεχίζει να διατηρεί τις θέσεις της στο πεδίο της μάχης.

Αυτήν την στιγμή οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται πως ελέγχουν το 50% της επικράτειας της πόλης Ουγκλεντάρ. Τα ρωσικά στρατεύματα όμως συνεχώς αυξάνουν την πίεση που ασκούν στους υπερασπιστές της πόλης, πραγματοποιώντας απανωτές εφόδους σε διάφορα σημεία του οικισμού. Στόχος των Ρώσων είναι να περικυκλώσουν τις ουκρανικές μονάδες που πολεμούν εντός του Ουγκλεντάρ και μετέπειτα να καταλάβουν πλήρως την πόλη.

Δεδομένων όλων αυτών, οι επόμενες ώρες αναμένεται να αποδειχθούν ιδιαίτερα κρίσιμες για την έκβαση της ρωσικής πολιορκίας.

 

Tags
Back to top button