Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι πρώτες δηλώσεις από τη Χεζμπολάχ: «Χάσαμε αδελφό και πατέρα - Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξε ο Νασράλα»

Ο υπαρχηγός της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σεϊχης Ναΐμ Κασέμ μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του «νούμερο ένα» της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση την περασμένη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου.

Στην ομιλία του τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν και διαπράττουν σφαγές εναντίον αμάχων. «Οι ΗΠΑ είναι εταίρος με το Ισραήλ, μέσω απεριόριστης στρατιωτικής υποστήριξης – πολιτισμικά, πολιτικά, οικονομικά». Ο σεϊχης Κασέμ είπε ότι η οργάνωση έχασε έναν αδελφό και έναν ηγέτη όταν σκοτώθηκε ο Χασάν Νασράλα. Παρά το γεγονός αυτό, και την απώλεια κι άλλων διοικητών, η οργάνωση θα συνεχίσει ακάθεκτη τη μάχη της εναντίον του Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι εάν οι Ισραηλινοί θελήσουν χερσαία εισβολή, οι δυνάμεις της αντίστασης είναι έτοιμες για αυτό. Είμαστε έτοιμοι. Ο ισραηλινός εχθρός δεν θα πετύχει τους στόχους του».

CNN: Σημαντικό πλήγμα ο θάνατος του Νασράλα - Δεν σημαίνει απαραίτητα αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ

Ο Ναΐμ Κασέμ έχει υποσχεθεί στο παρελθόν ότι θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τις επιθέσεις με ρουκέτες ενάντια στο Ισραήλ μέχρι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Την περασμένη εβδομάδα, είχε διαμηνύσει ότι η ομάδα είχε εισέλθει σε «νέα φάση» στη σύγκρουσή της με το Ισραήλ.

Ο θάνατος του επί δεκαετίες ηγέτη της Νασράλα κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση, με το Ιράν να διαμηνύει ότι θα εκδικηθεί για τον θάνατό του, τη στιγμή που μαίνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό. Ο Νασράλα είχε μετατρέψει τη Χεζμπολάχ σε μια ισχυρή δύναμη στον Λίβανο κατά τη διάρκεια των 32 χρόνων της ηγεσίας του, ενώ τη μετέτρεψε σε «κόμβο» των φιλοιρανικών ομάδων στον αραβικό κόσμο σχολιάζει το Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα έχει οριστεί, και είναι το «νο 2» της οργάνωσης Χασίμ Σαφιεντίν, εξάδερφος του Νασράλα.

Η απάντηση του Ιράν

Το Ιράν λέει ότι οι «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ δεν θα μείνουν αναπάντητες. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι τόνισε οτι το Ιράν δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία ισραηλινή «εγκληματική ενέργεια».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου – η πρώτη του από τότε που ένας ανώτερος στρατηγός στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα την Παρασκευή – ο Kαναάνι τόνισε οτι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά δεν τον φοβάται, αναφέρει το Reuters.

Τα σχόλιά του απηχούν εκείνα του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος είπε το Σαββατοκύριακο ότι οι ενέργειες του Ισραήλ δεν θα περάσουν «χωρίς εκδίκηση». Η Χεζμπολάχ – την οποία στοχεύει το Ισραήλ στον Λίβανο – είναι μια από τις πολλές πολιτοφυλακές στην περιοχή που υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από το Ιράν.

Tags
Back to top button