Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προηγούμενες φορές που η ελληνική Βουλή μετατράπηκε σε «ρινγκ»

Τρεις, μαζί με τη σημερινή, είναι οι φορές που η ελληνική Βουλή μετατράπηκε μεταπολιτευτικά σε «ρινγκ». Στην πρώτη περίπτωση, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθησε σε συνάδελφό του του ΚΚΕ, ενώ στη δεύτερη ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης, Ηλίας Κασιδιάρης, δημιούργησε επεισόδιο επιτιθέμενος στον τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια.

Οι αφορμές πίσω από τα επεισόδια, το βίντεο από το 2017 και το στιγμιότυπο από το 1993.

Η επίθεση Κεδίκογλου στον Στρατή Κόρακα

Βουλή: Άρση ασυλίας του Μπαράν Μπουρχάν αποφάσισε η Ολομέλεια

Η αρχή έγινε το 1993, με τον Βασίλη Κεδίκογλου, τότε βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του μετέπειτα υπουργού με τη Νέα Δημοκρατία, Σίμου Κεδίκογλου.

Σε μια μεταμεσονύκτια συνεδρίαση, ο Βασίλης Κεδίκογλου αγόρευε υπέρ νομοθετικής ρύθμισης που επανέφερε απόστρατους στο στράτευμα. Ένα σχόλιο του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα, προκάλεσε την «έκρηξη» του Βασίλη Κεδίκογλου. «Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;» τον ρώτησε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, με την ατάκα να βγάζει έξω από τα ρούχα του τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο τελευταίος πηδώντας δύο δύο τα έδρανα προσγειώθηκε σε εκείνο του Στρατή Κόρακα, τον οποίο έπιασε από τον λαιμό και χαστούκισε. Ο Κεδίκογλου έμεινε στην ιστορία για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο που οδήγησε ούτε λίγο ούτε πολύ σε τρεις διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Το χαστούκι Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια

Είναι Μάιος του 2017 και στην αίθουσα της Ολομέλειας πραγματοποιείται κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Τον λόγο έχει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, φυλακισμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης πλέον, Ηλίας Κασιδιάρης, όταν από μπροστά του περνά ο σημερινός υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Τι περνάς από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω; Όταν μιλάω, να μην περνάς από μπροστά μου», λέει ο Κασιδιάρης στον Δένδια, με τον τελευταίο να ανταπαντά: «Τι είναι αυτό το ύφος;». Έχοντας δώσει ήδη δείγματα γραφής με την επίθεσή του στη Λιάνα Κανέλλη, ο Ηλίας Κασιδιάρης χτυπά το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με τις κάμερες της Βουλής να στρέφονται μακριά από το συμβάν και τους τηλεθεατές να αντιλαμβάνονται το επεισόδιο μόνο από την αντίδραση των υπόλοιπων βουλευτών που τινάζονται από τις θέσεις τους.

Η φράση του προεδρεύοντος, Μάκη Μπαλαούρα, «φρουρά, φρουρά» έμεινε κι αυτή στην ιστορία. Η φρουρά δεν εμφανίστηκε ποτέ και ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε μόνος του βρίζοντας αισχρά.

Tags
Back to top button